Djordjevic regisseert knappe zege van Filou Oostende tegen Antwerp Giants

Dusan Djordjevic. © (Foto VDB)

Voor het eerst sinds de titelmatchen van begin juni keken Filou Oostende en Antwerp Giantsmekaar opnieuw in het wit van de ogen. Na een heerlijke topper trokken de titelverdedigers het laken naar zich toe. Oostende is nu de enige leider.

Antwerp Giants, met gewezen Oostendenaar Kesteloot, in het team, opende het best: 0-5 en na 11-12 via 11-17 en 15-23 tot 19-2. In het initiële kwart verkwanselde Oostende zijn vijf bommen. De Antwerpenaars scoorden 3 op 7 driepunters. In amper een tweetal minuten zetten Van der Vuurst en Schwartz, allebei goed voor een bom en een tweepunter, orde op zaken. Hun 10-0-run bracht Oostende 29-27 voorop. Na 34-32 deden de bezoekers de score kantelen tot 40-45. Dank zij late bommen van Troisfontaines en Mwema stapte Oostende toch met één punt voorsprong naar de kleedkamer. Opmerkelijk in de 46-45-rustscore was het grote verschil in productie van de bank. McIntosh en co scoorden 29 punten, Fall Faye en zijn maats slechts 11 eenheden. Beide teams hadden halverwege de match evenveel assists (11-11), Antwerp Giants plukte drie rebounds meer (19-22) dan de thuisploeg.

Mwema (2), Troisfontaines (4) en Thompson (2) vergrootten vroeg in het derde kwart de voorsprong naar 54-45. Fall Faye zette de achtervolging in tot 56-52. Het werd zelfs 57-58. In de laatste minuut voor het halfuur hoorde Angola een technische fout, zijn vierde fout van de namiddag. Donkor (vrijworp) en Branch (tweepunter) benutten dit maximaal maar Sylla zorgde met een bom uit de hoek voor een 64-64-evenwicht aan het halfuur.

Troisfontaines en Sylla openden het best (69-64) het vierde wedstrijdschuifje maar onder impuls van Fall Faye nam Antwerp Giants via Donkor de leiding aan 71-73 over. Nog 5’59” te spelen. Rogiers en Klassen liepen tegen een vijfde fout aan. Thompson zette aan de vrijworplijn 73-73 op het bord. Daarna staken regisseur Djordjevic (3) en afwerker Thompson (9) een 12-0-run in mekaar: 85-73 met nog 2’09” op de klok. Antwerp Giants dat vijf minuten niet gescoord had tegen de stevige Oostendse defensie, verzachtte met korven van Branch en Fall Faye de eindcijfers: 85-77. Troisfontaines (12 punten, 2 rebounds en 1 assist) en Schwartz (8 punten, 11 rebounds en 3 assists) waren naast Thompson (22 punten, 5 rebounds en 1 assist) en Djordjevic (6 punten, 3 rebounds en 7 assists).

Filou Oostende is meteen de enige leider in de EuroMillionsLeague.