Dit seizoen geen hervatting basketbalcompetitie voor seniors en jeugd vanaf U14

Basketbal Vlaanderen besliste zondag 10 januari dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten. De beslissing komt er naar aanleiding van de aanhoudende coronamaatregelen. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

© VisualHunt
© VisualHunt

“Versoepeling van de maatregelen voor indoorsporten kunnen slechts op (iets) langere termijn volgen, wat maakt dat we een normaal en correct verloop van de competities met voldoende wedstrijden niet in het vooruitzicht kunnen stellen. Het stopzetten van de competitie betekent echter niet dat er geen basketbalaanbod meer zal zijn voor onze jeugdspelers en seniors van zodra dit terug mogelijk is”, verklaart secretaris-generaal van Basketbal Vlaanderen, Koen Umans.

“De komende dagen en weken zullen we in overleg treden met de clubs om deze te versterken in de toekomstige werking. We zullen verhoogd inzetten op de ontwikkeling van outdoor 3X3 basketbal, de promotie van de basketbalsport en de digitalisering van opleidingen voor spelers, trainers, scheidsrechters en clubverantwoordelijken verder zetten. Van zodra de maatregelen versoepeld worden, zullen we in samenspraak met onze clubs alles in het werk stellen om trainingen en recreatieve competitievormen op te starten.”

De professionele competities, de EuroMillions League bij de mannen en Top Division Women bij de vrouwen, gaan wel gewoon verder. En ook de jeugdcategorieën U8 t.e.m. U12 kunnen blijven basketballen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.