Dimitri Vintevogel wordt nieuwe coach van Izegem Two: “Izegem is voor mij geen onbekende”

Dimitri Vintevogel was eerder al actief als speler voor Izegem.© (Foto EF)
Dimitri Vintevogel was eerder al actief als speler voor Izegem.© (Foto EF)
Redactie KW

Dimitri Vintevogel coachte voor het laatst in het seizoen 2018-2019, bij wat toen nog Melco Ieper heette. Na een kleine onderbreking gaat hij volgend seizoen opnieuw aan de slag als coach. Niet in Ieper, maar wel bij Izegem. Om samen te werken met zijn goede vriend Dirk Brouns.

De vriendschap tussen Dimitri Vintevogel en Dirk Brouns is niet nieuw. Net als de vraag om samen te coachen. “Het is al het derde jaar dat Dirk me dit vraagt”, zegt de Ieperling. “Ik gaf hem de kans om het project aan me uit te leggen. Het moet me interesseren, ook al wou ik graag eens samenwerken met hem. Na zijn uitleg was ik snel overtuigd. Alle teams van Izegem hebben de nodige ambitie en dat heb ik nodig in mijn coaching. Ik heb er de rit van Vlamertinge naar Izegem zeker voor over. In een paar dagen tijd was alles geregeld.”

Izegem is voor Vintevogel ook geen onbekende. “Ik heb er vier jaar lang gespeeld en het waren de ‘schoonste’ jaren van mijn basketbalcarrière. Sportief in ieder geval, maar ook wat betreft de leute naast het veld. Ik ken in Izegem nog altijd heel veel mensen. Ja, ik heb me er altijd goed gevoeld en twijfel er ook niet aan dat dit nu weer het geval zal zijn.”

Up-tempo basketbal

Vintevogel zal de Two-ploeg van Izegem coachen. “Specifieke ambities ga ik nu niet uitspreken, daar is het nog veel te vroeg voor. Maar ze willen verder met dat team en dat is voor mij heel belangrijk. Wanneer ik de foto’s van de spelers zag, dan herkende ik er wel een groot aantal van. We hebben er met Melco indertijd ook geregeld tegen gespeeld. Het is een soort van pressploeg.”

“Georganiseerd up-tempo basketbal brengen, is de bedoeling, zowel offensief als defensief. Ik speel dat soort basketbal ontzettend graag en dat kan ik met deze ploeg ook bereiken. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten tot de trainingen weer starten.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.