Dikke twintiger van Filou Oostende tegen Luik

© (Foto Belga)

Zonder veel moeite hebben Nemanja Djurisic en zijn maats afstand genomen van Luik. Filou Oostende won met 85-61 na een 42-29-rustscore.

Luik kon geen beroep doen op Bojovic (familiale redenen) en Diop (voetbreuk). Deroover kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen. Bij Oostende stonden Mwema en Kesteloot samen in de basis naast Djordjevic, Maric en Fieler. De wedstrijd begon trouwens met enige vertraging omdat de shotklok aan de zijde van het Oostendse orkest het begaf tijdens de opwarming van de spelers.

Oostende vatte het duel met slordigheden in de aanval aan. In de vijf eerste minuten richtte Kesteloot zijn vizier twee keer compleet verkeerd. Na een knappe actie met penetratie miste Maric een eenvoudige lay-up. Coleby (6) en Burgess (3) loodsten Luik naar 7-9 na 4 minuten. Maric en Mwema bogen de score naar 13-11 om. Williams rondde het openingskwart met 19-13-cijfers af. Het verschil nam steeds meer toe en Lasisi overschreed met een bom in de vijftiende minuut de grens van tien eenheden: 33-20. Met twee driepunters beperkte Henry de schade: 35-26. Maar aan de rust (42-29) bedroeg het verschil opnieuw dertien punten. Ook positief: Oostende had slechts één balverlies geleden.

Onder regie van Djordjevic groeide de kloof na vier minuten in het derde kwart tot 51-33. De hoogste tijd voor coach Massot om een time-out aan te vragen. Djordjevic en Fieler dikten het verschil nog aan tot 56-33 na 25 minuten. Een bom van De Roover voedde het 0-10-antwoord van Luik: 56-43.

Na het halfuur (59-45) leek de match te vroeg al naar het einde te kabbelen. Mwema en Djurisic kregen de handen nog eens op mekaar met twee driepunters die leidden naar een 71-52-tussenstand. Schwartz realiseerde de twintiger aan 75-54. Bij de bezoekers moest Coleby voortijdig naar de bank wegens vijf fouten. Hij beging zijn fatale fout op Maric die aan de vrijworplijn meteen voor 77-56 zorgde. Oostende won deze wedstrijd met 85-61 en blijft aan de leiding.