Dikke dertiger-zege van Filou Oostende in Leuven Bears

© VDB VDB

In Leuven heeft Filou Oostende probleemloos met 64-97 gewonnen. De Oostendenaars scoorden in elk van de vier quarters meer punten dan de thuisploeg.

Vincent Kesteloot (dunk, lay-up en twee vrijworpen) scoorde de zes eerste punten en Yannick Desiron vulde aan tot 0-9. De Leuven Bears naderde tot 12-15 maar na het openingskwart telde Oostende een 21-29-voorsprong. Via 24-42 leidden de rood-gelen met 37-54 na een bom van Lasisi halverwege de avond. Een lay-up van Fieler zorgde aan 39-59 toch voor de twintiger.

Aan het halfuur (51-74) was de match beslist. Twee bommen van Mwema wezen de weg richting dertiger: 51-80. De derde Mwema-bom van het vierde kwart overschreed dan maar die kaap: 53-85. Buysschaert zorgde aan 58-95 voor de maximale kloof van 37 eenheden. Williams en Kotrulja konden de century-score niet op het bord spijkeren. Filou Oostende, nog zonder Djurisic en Maric, won met 64-97 van Leuven Bears.

Servaas Buysschaert, die vorige woensdag Europees heel knap speelde tegen Donar Groningen, kende zijn debuut in de EuroMillions Basketballeague. In 18 minuten was hij goed voor 11 punten (5 op 8 tweepunters en 1 op 4 vrijworpen), 5 rebounds en 1 assist. Luka Kotrulja speelde ook zijn eerste minuten van dit seizoen in de hoogste reeks. In 7 minuten was hij goed voor 3 punten (1 op 1 tweepunter, 0 op 1 bom en 1 op 1 vrijworp) en 3 rebounds.

TJ Williams haalde de beste computerevaluatie met 19 punten (6 op 12 tweepunters, 1 op 2 bommen en 4 op 5 vrijworpen) , 4 rebounds en 7 assists in 23 minuten. Tim Lambrecht speelde 6 minuten, Nedim Buza bleef de hele avond op de bank.