Dienstenaanhuis Lions Zedelgem breidt verder uit: “Twee nieuwe damesploegen”

Redactie KW

Er roert wat in Zedelgem. De basketploeg met thuishaven in Veldegem zet de komende maanden in op verschillende initiatieven. Ze zijn stuk voor stuk uiting van een snel groeiende club die zich niet alleen focust op de core business, maar de leden waar voor hun geld wil bieden.

Voorzitter Ricardo Naeyaert zag zijn ledenaantal de voorbije zeven jaar fors stijgen: “We gingen van 80 naar ongeveer 365 leden en willen die groei graag verder zetten. We willen dat onder andere doen door de uitbouw van een werking voor dames. Volgend jaar starten we dan ook met niet één maar twee damesploegen in de competitie. Die zullen geleid worden door Shaun Vanden Berghe, die nu al onze mannen onder zijn hoede heeft, en Lenie Duthoo (ex-Blue Stars Brugge). In totaal evolueerden we van een zestal teams naar maar liefst 19 ploegen en een bewegingsschool voor de allerkleinsten in 2020-2021.”

Bekerfinales

De ambitie van de Zedelgemse voorzitter wordt krachtig ondersteund door sponsorverantwoordelijke Jonas Meulebrouck (32), die zelf nog wekelijks het plunje van de herenfanions aantrekt: “Om onze club in de kijker te zetten zijn we in het weekend van 16 mei organisator van alle finales van de beker van West-Vlaanderen. Een week eerder zijn we gastheer voor de finale van de beker van België rolstoelbasket, waarvoor onze eigen ploeg zich nog kan plaatsen.”

“We kijken echter ook over het muurtje en richten een Zedelgems loopcriterium op, waarin de vierde editie van de Corneliusrun wordt ondergebracht, samen met de tweede Natuurloop op 25 april en de allereerste X-mas run.”

Sociaal luik

“Geheel nieuw in Vlaanderen is een G-wielersportproject voor mensen met een visuele beperking,” vult Naeyaert verder aan. “In Wallonië en Brussel zijn er wel enkele clubs, maar in Vlaanderen bieden we een primeur aan. We kopen daartoe vier tandems aan voor een bedrag van 13.000 euro en zoeken partners die in dit project willen participeren. Bedrijven die de kost beperken of een tandem schenken, tonen zo hun sociale betrokkenheid om G-wielrenners met een visuele beperking te ondersteunen en op te leiden om aan competitie te doen.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.