Derbywinst voor ION Basket Waregem tegen LDP Donza

Robin Spaens was een van de uitblinkers bij ION Basket Waregem. © foto ELD

ION Basket Waregem hield na een aangenaam kijkstuk de drie punten thuis tegen promovendus LDP Donza. Het werd 86-80.

Waregem, nog altijd zonder Brecht Guillemyn en Aaron Van Vooren, begon het best aan de partij. Onder impuls van Giel Vanthournout vond het vlot de weg naar de ring. Ook Tim Bruyneel en Robin Spaens deden hun duid in het zakje: 28-20 na 10 minuten.

In deel twee ging ION op zijn elan door en sprokkelde een bonus van 11 punten bijeen via Jakob Marcou. De Oost-Vlamingen bleken echter taaie klanten. Gesquiere en Unruh brachten de bezoekers terug tot 42-36 halfweg. Diezelfde Unruh bracht Donza zelfs kort in de tweede helft op voorsprong. Waregem bleef bij de les en hield gelijke tred. Een bom van Ramma bracht de stand na driekwart spelen op 60-63.

Vijfpuntenkloof

Bruyneel opende de slotperiode met een driepunter. Spaens en Enobakhare zorgden voor de vijfpuntenkloof. Die voorsprong behielden de jongens van coach Jan Guns tot een minuut voor het eindsignaal. Gesquiere bracht de LDP tot op 82-80 terug. Samaey en Steinbach bleven vanop de vrijworplijn echter ijzig kalm. Eindstand 86-80. Door deze zege blijft Waregem netjes op de vijfde plaats.