Deerlijk neemt afscheid van basketbal op het hoogste niveau

Albert Vanpoucke tussen zijn meisjes net voor de laatste wedstrijd in de Gaverhal. © foto ELD
Redactie KW

Zondagnamiddag nam Deerlijk-Kortrijk Spurs definitief afscheid van de Gaverhal. Daarmee komt een einde aan vijftig jaar topbasket in de gemeente.

De dames van coach Benny Mertens wonnen overigens hun galawedstrijd tegen bekerfinalist Phantoms Boom met 68-59. “Het is met een dubbel gevoel dat we Deerlijk verlaten en naar de Lange Munte in Kortrijk trekken”, vertelt afscheidnemend voorzitter Albert Vanpoucke (71). “Door de coronacrisis komt deze verhuis een jaar vroeger dan gepland. Maar net door deze crisis is het wel geruststellend dat dit nu gebeurt en dat er professioneler gewerkt zal worden.”

“Vanaf nu ga ikzelf geen functie meer hebben binnen het bestuur, maar ik blijf zeker nog een jaar trouwe supporter van het ploegje die ik mee vormde.” Het afscheid van de Gaverhal valt Albert zwaar. “Ons zaaltje ga ik geweldig missen”, gaat de Deerlijkenaar die 16 jaar voorzitter was, verder. “Dit was als een tweede thuis voor mij. Hier heb ik heel wat legendarische wedstrijden meegemaakt.”

Albert Vanpoucke duikt dan ook even in zijn mooiste herinneringen. “Een partij die me bijblijft, is er eentje waar ikzelf niet bij was. Vijfjaar geleden werd mijn zuster bekist en vond de play-off wedstrijd tegen Basket Waregem plaats. Om een belle af te dwingen moest gewonnen worden in de Gaverhal. En wat gebeurde? Er werd gewonnen waardoor we een derde match kregen. De berichtjes die ik toen kreeg van de speelsters grepen me erg aan. Ze vochten als leeuwen voor mij zeiden ze. Ze wonnen voor mij. Dit maakt me nog altijd sentimenteel.”

“De ploeg zal nu verder leven in Kortrijk, maar deze meisjes blijven altijd in mijn hart”, besluit Albert.

(ELD/ foto ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.