Deerlijk Kortrijk Spurs wint van Basket Pepinster

Eva Devliegher in duel met Mirkovic. © (Foto ELD)

In Top Division Women 1 behaalde Deerlijk Kortrijk Spurs zijn vierde zege van het seizoen. Tegen staartploeg VOO Basket Pepinster werd het 63-56.

De thuisploeg begon het best aan de partij. Twee bommen op rij van Lore Capoen zorgden voor 10-3. Sien Devliegher moest met nog ruim 1 minuut te spelen in de eerste periode de strijd staken met een enkelblessure. Ruth Leire zette de 16-11 na 10 minuten op het bord. De Waalse meisjes kwamen in deel twee ruim zes minuten niet tot scoren. Deerlijk deed dit wel onder impuls van Eva Devliegher en Emma Van Thuyne: 25-11. Pepinster plaatste een 3-11 in de slotminuten voor de rust: 28-22.

Deerlijk kwam niet helemaal wakker uit de kleedkamer en stond na amper 2 minuten al in het krijt: 29-31. Youngster Leire vond het welletjes en lag mee aan de basis van de 51-47 stand na driekwart spelen.

Capoen en Foucart waren in de slotperiode goed bij shot waardoor de Waalse dames niet meer dichterbij kwamen. Eindstand 63-56.

Quarterstanden: 16-11/28-22/51-47/63-56.

Speelden: Foucart 10, Capoen 16, Heyse 7, E. Devliegher 12, Van Thuyne 5, Degels 3, S. Devliegher, Leire 6, Strumane 4, Dehamel.