Deerlijk Kortrijk Spurs verliest van Castors Braine

Lisa Foucart kwam in de slotperiode onder stoom. © ELD

Landskampioen Royal Castors Braine was zoals verwacht een maatje te groot voor de jonge ploeg van coach Benny Mertens. Het werd 48-100.

De bezoekers begonnen het best aan de partij, 0-8. Deerlijk reageerde via Van Thuyne, 7-10. Een 2-18 tussenspurt zorgde echter voor de 9-28 na tien minuten. Zes punten op rij van Sien Devliegher in één minuut brachten de stand op 15-30. Duhamel deed daar nog twee puntjes bovenop met nog zes minuten te spelen voor de rust. Braine spande de defensieve teugels aan waardoor de thuisploeg niet meer kon scoren. Ruststand 17-54.

Deerlijk kwam met volle moed uit de kleedkamer en kwam iets beter tot scoren. Leire mocht de 27-81 op het bord zetten na driekwart spelen. Lisa Foucart kwam in de slotperiode onder stoom en zorgde voor 13 van de 14 Deerlijkse punten. Trahan-Davis maakte het 100ste punt voor Braine. Eindstand 48-100.

De Spurs blijven ondanks de nederlaag stevig op de achtste plaats postvatten. Volgende week zondag om 11.15 uur komt VOO Basket Pepinster op bezoek naar de Gaverhal.

Quarterstanden: 9-28/17-54/27-81/48-100

Speelden: S. Devliegher 8, Leire 4, Ducoulombier, Heyse 4, Capoen 5, Msili, Strumane, E. Devliegher 5, Foucart 16, Duhamel 2, Van Thuyne 4.