Deerlijk Kortrijk Spurs onderuit tegen hekkensluiter Sparta Laarne

Sien Devliegher was goed voor 20 punten. © ELD

In Top Division 1 verloor fusieploeg Deerlijk Kortrijk Spurs in eigen huis van Upkot Sparta Laarne met 66-75.

Een week eerder pakten de dames van Benny Mertens nog de volle buit in Laarne (53-72). Vandenbroecke opende voor de bezoekers met een bom. Deerlijk was defensief niet bij de les. Het kreeg maar liefst vijf driepunters om de oren in de eerste periode. Evi Heyse en Eva Devliegher beperkten de schade tot 16-21 na 10 minuten spelen.

In deel twee vergrootte Laarne zijn voorsprong onder impuls van Beeckmans. Deerlijk ging slordig om mijn zijn kansen, en zag Laarne uitlopen tot 26-36 halfweg.

Via uitblinker Tine Putman werden de dames van coach Benny Mertens meteen met de neus op de feiten gedrukt na de rust. De achterstand liep op tot 17 punten na amper 2 minuten spelen; 26-43. Het sein voor Sien Devliegher om haar duivels te ontbinden. Met 14 punten in de derde periode bracht ze bijna in haar eentje de Spurs terug tot op 4 punten met een bom op de buzzer: 45-49 na driekwart spelen.

Laarne bleef echter strijden onder impuls van Putman en Meylemans. Het duo Heyse-Devliegher bleef voor de Deerlijkse punten zorgen, en met nog 4 minuten op de klok stond de stand op 61-60. Meylemans en Putman bleven echter hun ploeg op sleeptouw nemen, terwijl de thuisploeg de weg naar de ring niet meer vond. Zo kon Laarne zijn tweede zege van het seizoen boeken. Eindstand 66-75. Deerlijk blijft stevig op de zevende plaats in het klassement. Zaterdag staat de verplaatsing naar de Liège Panthers op het programma.

Quarterstanden: 16-21/26-36/45-49/66-75.

Speelden: S. Devliegher 20, Leire, Degels, Heyse 18, Capoen 2, E. Devliegher 12, Foucart 6, Deuhamel 6, Van Thuyne 2.