Deerlijk Kortrijk Spurs nipt voorbij Liège Panthers

Lisa Foucart speelde een sterke wedstrijd. © (Foto ELD)

In de hoogste klasse van het damesbasketbal boekte Deerlijk Kortrijk Spurs zijn vijfde zege van het seizoen. Het werd 58-56 na een spannende slotfase.

Deerlijk moest het stellen zonder de geblesseerde Sien Devliegher. Lisa Foucart opende met een bom. Met de hulp van Lore Capoen stoomde de thuisploeg door naar 22-14 na 10 minuten. Een bonus tot opliep tot 12 punten via Capoen (16p in de eerste helft) vanop afstand. Driepunters van Doppee en Descamps herleidden de kloof tot 36-28 halfweg.

Foucart zorgde meteen na de rust met vijf punten op rij voor de 41-28. Opnieuw Descamps en Doppee brachten de Panthers dichterbij. Foucart zette de 51-43 op het bord vanop de vrijworplijn.

In de slotfase waren het Maes en Leblon die de bezoekers terug tot op drie punten brachten met nog 9 minuten te spelen. Deerlijk kwam nog amper tot scoren, maar ook de Luikenaars bleven slordig met hun kansen omspringen. Uiteindelijk bleven de dames van coach Benny Mertens overeind. Eindstand 58-56. Volgende week zaterdag trekken de Spurs naar Laarne op zoek naar de zesde zege van het seizoen.

Quarterstanden: 22-14/36-28/51-43/58-56

Speelden: Leire 4, Degels (8 reb), Heyse 6, Capoen 19 (12 reb), Strumane, E. Devliegher 2, Foucart 19, Duhamel 6, Van Thuyne 2.