Deerlijk Kortrijk Spurs met kleinste verschil onderuit tegen Lummen

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie leden de dames van coach Benny Mertens hun vierde nederlaag op een rij. Tegen Lummen werd het 60-61.

In een wedstrijd die moeilijk op gang kwam, begonnen de bezoekers het best: 0-4. Via Degels werd het 6-4. Bommen van Foucart en uitblinker Van Thuyne brachten de stand op 12-8. Ceuleers zette de bordjes na tien minuten terug in evenwicht: 12-12. Strumane opende de tweede periode met een driepunter. De partij bleef in evenwicht tot Duhamel vanop afstand de 26-24 op het bord knalde halfweg.

Deerlijk kwam het best uit de kleedkamer onder impuls van Duhamel en Van Thuyne. Van 28-26 ging het naar 39-26. Een bonus die werd herleid tot 43-38 na driekwart spelen. Celus bracht bij aanvang van de slotperiode Lummen helemaal terug. Met de hulp van Bourlioux werd het 46-47 met nog ruim zes minuten te spelen. Vijf punten op rij van Van Thuyne bogen de kleinste achterstand terug om tot 53-47. De onvermijdelijke Celus bracht de bezoekers echter weer langszij: 57-57. Bourlioux en Knaepen zetten hun vrijworpen om: 57-61. De zesde bom van Van Thuyne kwam te laat. Eindstand 60-61. Zondag staat de laatste wedstrijd tegen Namen op de kalender. Een week later beginnen de play-offs.

Speelden: S. Devliegher 2, Leire, Msili, Degels 8, Heyse 2, Capoen, Ducoulombier, Strumane 8, E. Devliegher, Foucart 11, Duhamel 9, Van Thuyne 20. (ELD)