Deerlijk Kortrijk Spurs maar nipt onderuit in Luik

Eva Devliegher in duel tegen Liège Panthers. © EL

In de hoogste klasse van het damesbasket verloor Deerlijk Kortrijk Spurs met 57-51 op het veld van Liège Panthers.

Wat voor de beker en in de heenronde wel lukte, was nu niet mogelijk tegen deze Luikse formatie. De eerste periode begon heel evenwichtig: 8-8. Via Franquin sloot de thuisploeg deel 1 af met 14-11. Een bom van Doppee bracht de stand op 17-11. Capoen scoorde tegen, maar het waren Maes en Franquin die voor de 24-13 zorgden. Een bonus die Luik niet vasthield tot aan de rust. Eva Devliegher en Lisa Foucart herleidden de achterstand tot 29-24 aan de rust.

Na de koffie bleef Deerlijk op achtervolgen aangewezen. Sien Devliegher bracht haar ploeg tot op 41-37, maar Hambursin zette haar vrijworpen om en de 47-39 na driekwart spelen.

Deerlijk kwam echter niet meer dichter dan vier punten in de slotperiode ondanks een sterke Foucart. Ook na deze nederlaag blijven de Spurs stevig op de zevende plaats die recht geeft op play-offs.

(EL)

Speelden: Foucart 13, Capoen 6, Heyse 15, E. Devliegher 6, Van Thuyne, Degels, S. Devliegher 7, Leire 2, Strumane, Duhamel 2.