Deerlijk Kortrijk Spurs dicht bij playoffs na zege in Charleroi

Eva Devliegher in actie. © ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal gingen de dames van coach Benny Mertens met de volle buit aan de haal in en tegen Spirou Ladies Charleroi. Het werd 47-65.

Deerlijk begon het best aan de partij. Lore Capoen zorgde voor de 2-8. Onder impuls van Sofie Hendrickx herstelde de thuisploeg het evenwicht. Duhamel bracht de West-Vlamingen op 12-18 na 10 minuten. Ook in deel twee bleven de Spurs op voorsprong. Bommen van Duhamel en Foucart brachten de bordjes bij de rust op 25-32.

Een bonus die ook na de koffie overeind bleef. Via Emma Van Thuyne werd het 34-45. Leire zette de 40-50-cijfers na driekwart spelen op het bord. In de slotperiode kwamen de bezoekers nooit meer in de problemen. Strumane zorgde voor de twintiger: 45-65. Dossou milderde nog tot 47-65. Door deze zege staat Deerlijk heel dicht bij een plaats in de playoffs. Zaterdag staat het duel tegen de Antwerp Giants op het programma.

(ELD)

Speelden: Foucart 19, Degels 4, Capoen 6, Heyse 8, E. Devliegher 9, Van Thuyne 4, Ducoulombier, Leire 6, Stumane 2, Duhamel 7.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier