David Verde Presa: “Koekelare denkt te vaak dat het vanzelf zal gaan”

Coach David Verde Presa. foto Coghe © Foto Coghe
Redactie KW

The Red Sharks Koekelare One won afgelopen zondag met de hakken over de sloot van Desselgem. Dit weekend staat een duel met subtopper KBBC Oostkamp op het programma. Koekelare gaf twee weken geleden al de eerste plaats uit handen. Voor beide ploegen een cruciaal duel dus met veel meer dan enkel de overwinning als inzet.

Het werd een krappe 70-62-overwinning tegen Desselgem waarbij Koekelare lange tijd op achterstand stond. “De match van afgelopen weekend was echt niet goed”, geeft coach David Verde Presa meteen toe. “We denken altijd dat als we tegen een mindere ploeg spelen de match al op voorhand gespeeld is. We denken dat ons talent het wel zal halen van de vechtlust van de tegenstander. Maar daar komen we wel geregeld eens bedrogen mee uit. Zo hebben we ook verloren in Roeselare en die nederlaag zal ons het hele jaar blijven achtervolgen. Na de rust hebben we eindelijk zelf vechtlust en grinta getoond. Dat leverde ons ook de overwinning op, al deden ook onze supporters heel hard hun best.”

We moeten elke wedstrijd spelen als een finale

“In de klassering staan we nog altijd op de tweede plaats. De nederlaag op bezoek bij Melco Ieper Three, daar kan ik wel mee leven. Het was een goede tegenstander met een ijzersterke thuisreputatie. Het verlies op Wytewa Roeselare smaakt nog altijd heel zuur. Hadden we die match niet verloren, dan waren we nu nog altijd leider in tweede provinciale. Het is best wel een sterke competitie dit seizoen. We hebben het voorlopig nog altijd in eigen handen, daarom moeten we ook elke wedstrijd spelen als een finale.”

Speler-coach

“Volgend seizoen blijf ik bij Koekelare en word ik er speler-coach. Hopelijk kan ik met mijn spelervaring onze spelers naar een nog hoger niveau tillen. We moeten nog wat gedetailleerder kunnen werken. Als speler zie je soms dingen die je als coach niet ziet, maar dat geldt ook zeker omgekeerd.”

Dit weekend is KBBC Oostkamp Two de tegenstander. “Een goede ploeg, met enorm veel individueel talent”, besluit Verde Presa. “Elke match moet gespeeld worden, we zullen dus honderd procent focus nodig hebben. Van bij het begin wakker zijn is de boodschap.” (BV)

Zaterdag 18 januari om 18 uur: KBBC Oostkamp Two – The Red Sharks Koekelare One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier