De opvallendste naam in de groep van Gjergja, ook nog altijd coach van Oostende, is de 18-jarige Noé Yassine Botuli. Kevin Tumba, Retin Obasohan, Thomas Akyazili en Jean-Marc Mwema ontbreken allen met blessures. Alex Libert wordt vader en laat eveneens verstek gaan. Ook Maxime De Zeeuw is er niet bij. Hij werd niet vrijgegeven door zijn nieuwe Spaanse club Monbus Obradoiro.

Zes geselecteerden zitten nog altijd zonder club. Drie onder hen, Pierre-Antoine Gillet, Khalid Boukichou en Jonathan Tabu trainden vorige week met Oostende mee, maar Gjergja benadrukt dat ze "niet in het vizier van de club" zijn.

De Belgian Lions trekken van 1 tot 8 september op stage naar Estland, met oefenwedstrijden tegen de Esten op 6 en 7 september. Op 13 september volgt de eerste officiële wedstrijd voor Gjergja, tegen Portugal in Pepinster in de pre-kwalificaties voor het EK in 2021. "Alles zal met het grootste respect voor de spelers en clubs die hun seizoen voorbereiden gebeuren", voegde Gjergja nog toe. Hij wil polemiek met zijn collega's in de competitie vermijden. "Ismael Bako en Hans Vanwijn moeten kwalificaties van de Champions League spelen met Antwerp Giants. Daar moet onze staf rekening mee houden."

(Belga)

De veertien opgeroepen spelers zijn Manu Lecomte, Jonathan Tabu, Quentin Serron, Jean Salumu, Noé Yassine Botuli, Olivier Troisfontaines, Vincent Kesteloot, Hans Vanwijn, Pierre-Antoine Gillet, Ioan Iarochevitch, Tim Lambrecht, Ismael Bako, Khalid Boukichou en Amaury Gorgemans.

De opvallendste naam in de groep van Gjergja, ook nog altijd coach van Oostende, is de 18-jarige Noé Yassine Botuli. Kevin Tumba, Retin Obasohan, Thomas Akyazili en Jean-Marc Mwema ontbreken allen met blessures. Alex Libert wordt vader en laat eveneens verstek gaan. Ook Maxime De Zeeuw is er niet bij. Hij werd niet vrijgegeven door zijn nieuwe Spaanse club Monbus Obradoiro. Zes geselecteerden zitten nog altijd zonder club. Drie onder hen, Pierre-Antoine Gillet, Khalid Boukichou en Jonathan Tabu trainden vorige week met Oostende mee, maar Gjergja benadrukt dat ze "niet in het vizier van de club" zijn. De Belgian Lions trekken van 1 tot 8 september op stage naar Estland, met oefenwedstrijden tegen de Esten op 6 en 7 september. Op 13 september volgt de eerste officiële wedstrijd voor Gjergja, tegen Portugal in Pepinster in de pre-kwalificaties voor het EK in 2021. "Alles zal met het grootste respect voor de spelers en clubs die hun seizoen voorbereiden gebeuren", voegde Gjergja nog toe. Hij wil polemiek met zijn collega's in de competitie vermijden. "Ismael Bako en Hans Vanwijn moeten kwalificaties van de Champions League spelen met Antwerp Giants. Daar moet onze staf rekening mee houden."(Belga)