Damesploeg KB Gistel Oostende naar tweede landelijke

De damesploeg van KB Gistel Oostende One promoveert als extra stijger naar tweede landelijke.

Coach Anja Vanhooren van KBGO One. © VDB

In het damesbasketbal stoppen Zonhoven en Knokke-Heist in tweede landelijke. Daardoor zijn er twee extra plaatsjes beschikbaar. OostVlaanderen kreeg de eerste kans om een ploeg af te vaardigen en daar ging Deinze op het aanbod in.

In onze provincie ging KB Gistel Oostende One, tweede in het klassement van eerste provinciale na kampioen Waregem Two, de kans om over te gaan. En die kans grepen ze bij KBGO met beide handen. “Het kwam een beetje onverwacht, maar we gaan proberen ons te handhaven in tweede landelijke”, licht coach Anja Vanhooren toe. “De speelsters zijn gemotiveerd, maar het is afwachten wat het sportief zal brengen.”

KBGO verloor Tracy Djan aan Mibac Middelkerke, maar zag met Sophie De Jonghe (BS Brugge), Jana Knockaert (BS Brugge), Lisa Haentjens (BBC Koksijde) en Inge Jodts (BBC Koksijde) wel vier nieuwe spelers arriveren. “Kelly Van Houtte en Stefanie Dewulf zouden normaal de schoenen aan de haak hangen. Ze blijven meetrainen op vrijdag en zijn inzetbaar als het nodig is. Een 5-speelster zou echter nog heel welgekomen zijn om te ploeg te versterken“, besluit Vanhooren.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.