Damesploeg Basket SKT Ieper One noodgedwongen aan de kant door coronabesmetting

© EF

De damesploeg One van Basket SKT Ieper moest normaal dit weekend de laatste bekerwedstrijd tegen Clem Scherpenheuvel afwerken. Woensdag echter werd duidelijk dat één van de speelsters besmet is met het coronavirus, waardoor de activiteiten van het team voor 14 dagen opgeschort worden.

Coach Ringo Decaestecker was blij met de progressie die zijn ploeg de voorbije maand maakte, maar de besmetting zorgt voor een streep door de rekening. “Wegens een positieve covid-19-besmetting binnen het team van onze Cats One gaan hun wedstrijden en trainingen de komende twee weken niet door”, klinkt het in een mededeling. De wedstrijd tegen Scherpenheuvel is geschrapt. Of de eerste competitiewedstrijd in het gedrang komt, is nog niet duidelijk.

De voorbereiding verliep alvast vlot voor Basket SKT Ieper. “Het is al bij al goed verlopen”, gaat Decaestecker verder. “We hebben goed en hard gewerkt op de trainingen. De resultaten van de oefen- en bekerwedstrijden vielen in het begin wat tegen. Tegen Lummel haalden we te laag niveau en speelden we te laks. Er zat weinig agressie in onze defense en aanvallend waren we veel te weinig creatief. Op bezoek bij Laarne namen we de verkeerde beslissingen op de cruciale momenten, waardoor we met twee punten verloren. De wedstrijd op Boom was al stukken beter, we merken dus de nodige vooruitgang.”

Volgend weekend gaat de competitie van start. De damesploeg mikte de voorbije seizoenen telkens hoog. Ook nog treedt de ploeg aan in eerste landelijke, maar het is heel moeilijk inschatten wat het seizoen voor Decaestecker en zijn speelsters kan brengen. “Ambities zijn heel moeilijk in te schatten voor dit seizoen. Ik hoop vooral op veel regelmaat in ons spel, zodat we elke week voor de overwinning kunnen meespelen. Wat het coronaverhaal nog zal brengen, dat weten we totaal niet. We zien dat iedereen bij ons zonder enige aarzeling speelt. Iedereen is steeds aanwezig en gaat er volle bak voor. Dat is precies zoals we het als club heel graag hebben”, besluit de trainer.

(BV/foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier