https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dames van ION Waregem kijken ambitieus uit naar nieuwe seizoen: “We mikken op de zevende plaats”

Frederic Claessens zal het niveau van zijn ploeg aftoetsen aan de match tegen reeksgenoot Charleroi, in de Beker van België. (foto EL) © ELD
Redactie KW

Ook voor de dames van ION Basket Waregem nadert het nieuwe seizoen als een sneltrein. Het jonge team van coach Claessens, pas aangevuld met een Oostenrijkse international, is een jaartje rijper en mag dus met iets meer ambitie aan het basketbaljaar beginnen.

De dames van ION Basket Waregem zijn volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De jeugdige ploeg van coach Frederic Claessens versterkte zich onlangs met de Oostenrijkse Nina Krisper (20).

“De voorbereidingen verlopen volledig volgens plan”, vertelt coach Frederic Claessens. “De eerste fase van de voorbereiding begon eigenlijk al met coach Sofie Hendrickx in mei, en duurde tot begin juli. Daar werd al heel goed werk geleverd. Iedereen had al een uitstekende conditie voor we er echt de pees op legden. Vanaf nu zijn we ook voltallig. Noor Devos en Pauline Bayart kwamen er na hun Europese campagne terug bij, waardoor we onze oefenwedstrijd van vorig weekend tegen Ottignies met tien dames konden afwerken. De twee laatst genoemden brengen extra gestalte, wat toch wel een meerwaarde kan betekenen. Oké, we hebben een jong concept, maar daar moeten we niet te veel over nadenken.”

De cohesie zit heel goed, de ploeg groeit naar elkaar toe

“Tegen Ottignies hebben we al aardig wat geëxperimenteerd. We willen nog sneller spelen. De automatismen zijn er nog niet altijd, maar we acteerden al met fris basketbal. De cohesie zit heel goed, de ploeg groeit naar elkaar toe.”

Oostenrijkse international

Nina Krisper, een Oostenrijkse international, vervoegt het team vanaf vandaag. “Haar zie ik als een verruiming van het team, en ze is iemand die perfect in het plaatje van Waregem past. We weten wat ze in haar mars heeft en we willen haar niveau en dat van het team hoger brengen. Ze is explosief, loopt graag en is zeer mobiel. Ze is zelf ook nog jeugdig wat de integratie makkelijker zal maken. Ze moet mee voor de rotatie met Saar Bogaert en Nastja Claessens zorgen. Met deze talentvolle bende wil ik stappen blijven zetten. Wat ik nu al zag, stemt me uitermate tevreden. Ook Kapitein Saar Bogaert is scherper dan ooit tevoren en staat heel positief in dit verhaal.”

Progressie

“Als ik onze ambities moet uitspreken? We moeten toch durven mikken op die zevende plaats. Of dat te ambitieus is? Dat moeten we zijn toch? Als we zo blijven verder groeien en progressie maken, zie ik ons een mooie campagne afwerken. We spelen nog enkele oefenwedstrijden, waaronder volgende week tegen Phantoms Boom. De week daaropvolgend trekken we naar Charleroi voor de Beker van België. Daar wil ik voor het eerst zien waar we staan tegen deze sterke reeksgenoot”, besluit Frederic Claessens. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.