Dames van ION Basket Waregem trekken naar bekerhouder Royal Castors Braine: “Dit wordt wedstrijd zonder stress”

Frederic Claessens wil de wedstrijd tegen Castors Braine gebruiken als voorbereiding op de wedstrijd tegen Spirou Ladies Charleroi. (foto ELD)
Redactie KW

ION Basket Waregem verloor weliswaar met 68-51 op het veld van Basket Namur Capitale, toch kunnen de youngsters terugblikken op een goede partij. Dit weekend neemt de ploeg van Frederic Claessens het in de Beker van België op tegen huidig bekerhouder Royal Castors Braine.

De dames van ION Basket Waregem verloren al voor de vijfde keer op een rij, na twee zeges. Tegen landskampioen en Waalse profclub Basket Namur Capitale ging het tot diep in de vierde periode mee, maar trok uiteindelijk weer aan het kortste eind. “We kunnen terugkijken op een heel goede partij”, analyseert coach Frederic Claessens. “In de eerste helft lieten we heel mooi spel zien. In de derde periode werd het iets moeilijker en in de slotfase werden de cijfers nog te zwaar.”

Smalle kern

“Tegen deze ploeg moeten we er allemaal honderd procent staan, en dat deden we niet. Er zijn een aantal dames die te veel minuten moeten spelen. Zo ga je de laatste vijf minuten de boot in. Als je nu met één of zeventien punten verschil verliest, voor mij maakt dat niets uit.”

De progressie zet zich voort. “Als we de vergelijking maken met vorig seizoen, dan zie je de evolutie, maar we blijven jong en onervaren. Je ziet de meisjes vooruitgaan als team. Dit is en blijft een jongerenproject dat meisjes wil klaarstomen. In die context moeten we heel tevreden zijn. Als je als coach echter vaststelt dat wedstrijden telkens nipt verloren worden en hetzelfde scenario zich steeds herhaalt, dan komt dat door een te smalle kern.”

Zaterdagavond staat de kwartfinale van de Belgische beker op het veld van Castors Braine op de kalender. “We gaan deze partij aanpakken zoals bijvoorbeeld Namen”, gaat de Deerlijkenaar verder. “Tegen dit topprofteam willen we vooral vooruitgang boeken, bijleren zeg maar. Deze wedstrijden zijn ondanks het resultaat heel leuk om te zien, met weinig stress. Ik zie dit eerder als een voorbereiding op Spirou Ladies Charleroi, onze eerstvolgende tegenstander in de competitie. We maken ons geen illusies, en ik ga iedereen speeltijd gunnen.”

15-jarig talent

“Pauline Bayart is een van de positieve factoren in de ploeg. Het amper 15-jarige talent doet weinig verkeerd en brengt de ploeg iets bij”, besluit Frederic Claessens.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.