Dames van basketclub Hermes gaan volgend seizoen toch door

Hermes Oostende werkt deze week nog de twee resterende wedstrijden af in eerste provinciale, maar ondertussen is ook duidelijk dat Hermes volgend seizoen in competitie blijft. Dat hing even aan een zijden draadje, maar enkele speelsters zochten de nodige fondsen bij mekaar zodat alles voor volgend seizoen geregeld is.

basketbal © basketbal

“Na een jaartje van inactiviteit trad Hermes onder impuls van coach Kenny Spriet dit jaar opnieuw aan met een damesploeg in eerste provinciale”, vertellen bestuurslid Stijn Vanbillemont en speelsters Janis Couvreur en Evelyn Vandepoel. “Op sportief vlak hebben we een moeilijke start gekend, met toch wat tegenvallende resultaten. We bliezen te vaak warm en koud, wat niet voor de nodige continuïteit zorgde. Ook organisatorisch was er ruimte voor verbetering. Al doende leert men echter, een nieuw team heeft de nodige tijd nodig om zich te ontwikkelen. De inzet en mentaliteit is er altijd geweest. Dankzij beter samenspel en vlotte uitvoering van de plays konden we in de afgelopen weken toch een aantal mooie resultaten neerzetten, met als uitschieter de overwinning tegen topploeg Wevelgem. We hebben nog twee wedstrijden, tegen de nummers twee en drie. We leggen hen zeker het vuur aan de schenen.”

“Hermes blijft ook volgend seizoen bestaan, ondanks eerdere geruchten. Alle voorbereidingen qua accommodatie, uitrusting, coaching, teamsamenstelling en ondersteuning zijn gemaakt. Dankzij de financiële input van onze voorzitter Kristiaan Van Keirsbilck, met de ondersteuning van nog een aantal andere sponsors, klopt het plaatje helemaal. De dames treden met zekerheid opnieuw aan in eerste provinciale en ook de herenploeg in het recreatieve basketbal blijft actief. Enkel een tweetal extra speelsters zouden nog welkom zijn om de ploeg wat te versterken. Zij mogen altijd met ons contact opnemen, net als extra sponsors.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.