Dames Mibac Middelkerke spelen voor leidersplaats in tweede landelijke: “Topmatch tegen Donza wordt een goede test”

De damesploeg van Mibac Middelkerke met coach Peter Vantoortelboom. (foto Bart) © VDB / Rudy Declerck VDB

Afgelopen weekend kwam de damesploeg van Mibac Middelkerke niet in actie door een coronageval binnen de ploeg. Niet ideaal richting de topper van dit weekend tegen LDP Donza. Lieselotte Veracx en co spelen met de leidersplaats als inzet.

De wedstrijd van het voorbije weekend tegen Gembas Knesselare werd geannuleerd door een positieve coronatest bij de damesploeg van Mibac Middelkerke. Dit weekend staat een duel tegen LDP Donza op het programma. Wie wint komt aan de leiding in tweede landelijke bij de vrouwen.

“Met zes op zes kunnen we niet anders dan tevreden zijn over hoe de competitie voor ons tot nu toe verliep”, klinkt het bij Lieselotte Veracx die pas sinds dit seizoen bij Mibac Middelkerke speelt.

De overstap van Basket Blankenberge naar Mibac Middelkerke verliep alvast vlot voor Veracx. “De ploeg heeft me heel goed ontvangen en me direct part of the team laten voelen. Dat ook de resultaten mee zaten, maakte het natuurlijk nog wat gemakkelijker voor mij om me te integreren in de ploeg.”

Minder druk

Qua ambities blijft de damesploeg van Mibac Middelkerke ook dit seizoen hoog mikken. “We willen in de top vijf van de rangschikking eindigen”, besluit Veracx. “Met het feit dat we het seizoen goed gestart zijn en nog niet verloren hebben, is er al wat bonus. Dat zorgt ook voor minder druk.”

Die druk is er dus zeker niet voor de topper tegen LDP Donza dat ook nog steeds ongeslagen samen met Middelkerke de rangschikking aanvoert. “Dit wordt een heel goede test voor ons. Ze staan niet voor niets helemaal bovenaan de rangschikking. Toch schatten we onze kansen hoog in. We zullen er in elk geval helemaal klaar voor zijn.”

Zaterdag 20 november om 18.15 uur: Mibac Middelkerke One – LDP Donza One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier