Dames Knokke-Heist toch in eerste landelijke, Wytewa Roeselare zakt alsnog

Redactie KW

Opschudding in het West-Vlaamse vrouwenbasket. Dames One van BC Knokke-Heist leek door een administratieve fout naar tweede landelijke te degraderen, maar haalde deze namiddag in beroep toch nog haar gelijk. Daardoor degradeert de Dames One van Wytewa Roeselare alsnog naar tweede landelijke.

De zaak werd eind februari aan het rollen gebracht. Wytewa Roeselare merkte op dat de Dames One van BC Knokke-Heist tussen december en eind februari in enkele matchen Valerie Boydens tussen de lijnen bracht, een speelster die was niet ingeschreven op de verplichte spelerslijst die elke ploeg moet voorleggen. Gevolg: forfaitnederlagen en een boete aan het adres van Knokke-Heist. Op het einde van het seizoen bleken die verloren forfaitpunten over degradatie te beslissen, want alhoewel Roeselare en Knokke-Heist samen op de voorlaatste plaats eindigden, moest Knokke-Heist omwille van de afgetrokken forfaitpunten naar tweede zakken.

Knokke-Heist besloot het hier echter niet bij te laten en ging op het einde van het seizoen in beroep tegen de beslissing. Een beslissing die goed uitdraaide voor hen, want in beroep kregen ze op basis van een procedureslag gelijk. Wytewa Roeselare kan nog in cassatie gaan tegen de beslissing van de rechtbank, maar uit een korte reactie van Wytewa Roeselare-voorzitter Nele Snauwaert blijkt dat de club zich naar alle waarschijnlijkheid neerlegt bij de beslissing en zich zullen voorbereiden op een seizoen in tweede landelijke.

(Bert Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier