Dames ION Basket Waregem starten tegen landskampioen

“Tijdens de voorbereiding lieten we alvast zien dat we fysiek in orde zijn”, vertelt Sportief Manager, Caroline De Roose. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De dames van ION Basket Waregem ontvangen zaterdagavond landskampioen en bekerwinnaar Kangoeroes Basket Mechelen als opener van de nieuwe competitie.

Met het vertrek van Nastja Claessens (Castors Braine) en Emma Vindevogel (Phantoms Boom) verloor Waregem twee sterkhouders. Frances Duhamel is gestopt. Alicia Courthiau komt over van Kangoeroes Mechelen en is de enige nieuwkomer. “Tijdens de voorbereiding lieten we alvast zien dat we fysiek in orde zijn”, vertelt Sportief Manager, Caroline De Roose, met enige trots.

“We brachten snel spel en er werd volop geroteerd, ook tijdens de oefenwedstrijd vorig weekend in en tegen Phantoms Boom die met 56-74-cijfers tot een goed einde werd gebracht. Datzelfde weekend werd er ook een teambuilding georganiseerd. Op zaterdagavond zijn we ook samen naar de heren gaan kijken die het opnamen tegen Antwerp Giants voor de Beker van België. We hebben een heel moeilijke seizoensopener zaterdag tegen Mechelen”, gaat de Waregemse, Director of Customer Experience bij Randstad Belgium, verder.

“We hebben niets te verliezen tegen de sterkste ploeg van het land. We zien de wedstrijd van een week later tegen CIMEDE Liège Panthers als een goeie test. Veel van onze youngsters speelden deze zomer mee met hun de nationale jeugdploegen. De anderen, niet jeugd, zijn blijven trainen met Sophie Hendrickx en Bram Van Wyngene. Ze zijn dus allemaal conditioneel in orde, het samenspel is al goed, er is een goede cohesie, maar we beseffen dat dit een jonge ploeg is (18 jaar gemiddeld). We willen iedere wedstrijd met vertrouwen aanpakken.”

Doelstelling

“Iedereen zette al stappen in vergelijking met vorig seizoen. De evolutie van nieuwkomer Alicia Courthiau is nu al merkbaar na een maand. De eerste acht, een play-offplaats, zeg maar, is een positieve doelstelling. Iedere match tot het uiterste gaan en blijven werken en verbeteren is de betrachting voor deze opleidingsploeg”, aldus Caroline De Roose.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier