Dames ION Basket Waregem pakken volle buit tegen Sparta Laarne

Emma Vindevogel gaat voorbij Kato Aertssens. © (Foto ELD)
Redactie KW

Op de openingsspeeldag van de competitie won ION Basket Waregem na een felbevochten strijd van Sparta Laarne. Het werd 72-76.

Waregem, zonder de geblesseerden Amy Desmet en Noor Devos, begon goed aan de partij. Onder impuls van Emma Vindevogel, 9 punten in de eerste periode, ging het naar 20-24 na 10 minuten. Lore Capoen hield met 11 punten haar team in de race.

In deel twee bracht diezelfde Capoen de bordjes terug in evenwicht: 35-35. Ilse Deforche zette de 41-37 ruststand op het bord.

Na de koffie waren het Beeckmans en Deforche die vanop afstand de kloof tot op 7 punten brachten: 49-42. Het was Hanne Debaveye die Waregem opnieuw met enkele mooie acties naar 49-49 loodste. Toch leken de dames van Frederic Claessens opnieuw de rol te moeten lossen na driekwart spelen: 57-51.

Tot Nastja Claessens haar duivels ontbond met 10 punten in de beslissende periode. Het zestienjarige talent bracht met de hulp van Nina Marcou en Saar Bogaert de bezoekers op 62-70. Het duo Beeckmans-Deforche zorgden voor Laarne voor nog aardig wat weerwerk, maar Bogaert mocht vanop de vrijworplijn de 72-76 eindstand op het bord zetten.

Deugddoende zege voor ION die woensdag alweer aan de bak moet op het veld van Pepinster. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier