https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dames ION Basket Waregem pakken volle buit tegen Sparta Laarne

Emma Vindevogel gaat voorbij Kato Aertssens. © (Foto ELD)
Redactie KW

Op de openingsspeeldag van de competitie won ION Basket Waregem na een felbevochten strijd van Sparta Laarne. Het werd 72-76.

Waregem, zonder de geblesseerden Amy Desmet en Noor Devos, begon goed aan de partij. Onder impuls van Emma Vindevogel, 9 punten in de eerste periode, ging het naar 20-24 na 10 minuten. Lore Capoen hield met 11 punten haar team in de race.

In deel twee bracht diezelfde Capoen de bordjes terug in evenwicht: 35-35. Ilse Deforche zette de 41-37 ruststand op het bord.

Na de koffie waren het Beeckmans en Deforche die vanop afstand de kloof tot op 7 punten brachten: 49-42. Het was Hanne Debaveye die Waregem opnieuw met enkele mooie acties naar 49-49 loodste. Toch leken de dames van Frederic Claessens opnieuw de rol te moeten lossen na driekwart spelen: 57-51.

Tot Nastja Claessens haar duivels ontbond met 10 punten in de beslissende periode. Het zestienjarige talent bracht met de hulp van Nina Marcou en Saar Bogaert de bezoekers op 62-70. Het duo Beeckmans-Deforche zorgden voor Laarne voor nog aardig wat weerwerk, maar Bogaert mocht vanop de vrijworplijn de 72-76 eindstand op het bord zetten.

Deugddoende zege voor ION die woensdag alweer aan de bak moet op het veld van Pepinster. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.