Dames ION Basket Waregem hervatten competitie bij bekerwinnaar Castors Braine

Marie-Astrid T’Jollyn en Sanne Desplenter.©ELD ELD
Marie-Astrid T’Jollyn en Sanne Desplenter.©ELD ELD
Redactie KW

Na een coronabreak van precies twee maanden hervatten de dames van ION Basket Waregem de competitie. Zaterdag gaan de dames van coach Frederic Claessens en assistent Tanja Popivoda op bezoek bij bekerwinnaar Castors Braine.

De heropstart gebeurt volgens het professionele protocol dat de overheid oplegt. Dat wil zeggen dat er onder andere tweemaal per week een sneltest dient uitgevoerd te worden voor de training.

“De test zelf valt best wel mee, hoor”, vertelt de 17-jarige Sanne Desplenter, een van de vele jongeren in de ploeg. “Amper een dik kwartier later hebben we het resultaat al. Dit is niet onze eerste ervaring met een coronatest. Na een oefenwedstrijd tegen een Franse ploeg en onze eerste en voorlopig enige competitiewedstrijd tegen Spirou Ladies Charleroi, was dat na positieve testen bij de tegenstander ook al eens aan de orde. Gelukkig testte iedereen toen negatief.”

Tegen profspeelsters

“Die wedstrijd tegen Charleroi was, ondanks 74-58-verlies, helemaal niet zo slecht”, gaat Marie-Astrid T’Jollyn (19) verder. “In de tweede helft kenden we een minder moment, maar toch mogen we trots zijn op deze prestatie. Niemand had dit immers verwacht tegen een ploeg met vier profspeelsters.”

Zaterdag staan beide meisjes met hun ploeg tegenover het grote Castors Braine. “Voor de heropstart van de competitie waren we in twee poules ingedeeld ”, gaat Marie-Astrid, studente revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan UGent, verder.

“Nu komen we ook uit tegen de topploegen zoals Braine, wat het toch wel specialer maakt. Ook al weten we dat we weinig kans maken, toch gaan we hier veel uit leren en het belangrijkste: ervaring opdoen. Er zijn geen dalers, dus is er minder druk en gaat de stress misschien minder groot zijn.” (lacht)

Oefenen via app

“Ik sluit me volledig aan bij Marie-Astrid”, pikt Sanne, woonachtig in Waregem, in. “We willen dit jaar zoveel mogelijk meepikken naar volgend seizoen toe. We moeten vooral deze kans grijpen met deze jonge ploeg die voor de helft uit jeugdspeelsters bestaat. Het is wel spijtig dat we voorlopig geen jeugdwedstrijden meer kunnen spelen. Daarvoor is het wachten op groen licht van de regering.”

“Voor mij is het sowieso geen gemakkelijk jaar met mijn stage die ik normaal in februari zal hebben aan de Hotelschool Kortrijk. Dan zal ik noodgedwongen een aantal keren moeten passen voor een training.”

“Aan onze conditie zal het alvast niet liggen. We werkten individuele oefeningen af via een app van Ziggy Mortier. Enkel de plays moesten we heropfrissen, maar ik denk dat de fysieke paraatheid wel oké is”, besluit Sanne Desplenter.

Zaterdag 12 december om 19 uur: Castors Braine – ION Basket Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier