Dames House Of Talents Spurs op hun hoede voor Phantoms Basket Boom: “Ons beste spel moet nog komen”

Veerle Waegemans, voorzitster House Of Talents Spurs Dames. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Zaterdag ontvangen de basketdames van House Of Talents Spurs met Phantoms Basket Boom een niet te onderschatten tegenstander. De ploeg van coach Benny Mertens bekleedt momenteel een plaatsje in de beoogde top vijf.

House Of Talents Spurs is met zeges tegen ION Basket Waregem, Basket Lummen, Sparta Laarne en Spirou Charleroi met een vier op zes prima gestart aan deze campagne. Enkel Liège Panthers en Kangoeroes Basket Mechelen waren een maatje te groot.

Dit zag ook voorzitster Veerle Waegemans. “We trokken in de wedstrijden die we wilden winnen het laken naar ons toe”, vertelt damesvoorzitster Veerle Waegemans. “Het waren zeker geen klinkende zeges, maar we deden wat we moesten doen: de punten pakken. We hopen snel ons spelpeil nog op te krikken. We wisselen te veel slechte quarters af met goede. Een volledige wedstrijd op niveau zat er nog niet in. Het is allemaal wat te wisselvallig, waardoor we niet volledig tevreden mogen zijn. We hebben nog heel wat groeimarge, daar ben ik van overtuigd. Collectief zagen we het beste nog niet.”

Dit zal een waardemeter zijn om te zien of we in vorm zijn of niet

Zaterdag is er het duel met Phantoms Basket Boom, nog een ploeg die klopt aan de deur van de top vijf. “Voor ons is dit een zeer belangrijke confrontatie”, gaat de Kortrijkse verder. “Dit zal een waardemeter zijn om te zien of we in vorm zijn of niet. Het is een goed uitgebalanceerde ploeg met een sterke Amerikaanse, Shenita-Lasha Landry. Met Ashlyn Herlihy en Megan Swords hebben wij twee Amerikaanse speelsters die hun beste niveau nog niet lieten zien. Ashlyn shot aan 60 procent, maar moet dit nog iets meer tonen in de wedstrijd. Zeven of acht shots is te weinig. Ook Megan toonde op training al dat ze heel wat in haar mars heeft. Ze is met overtuiging bezig alvast. Hopelijk zullen beide dames er ook staan tegen Boom.”

Top vijf halen

“Onze ambitie is om net als vorig seizoen de top vijf te halen. Met Castors Braine, Basket Namen en Kangoeroes Mechelen staat de top drie vast denk ik. Ondanks dat we thuis tegen Luik met 59-78-cijfers de boot in gingen, moeten ze zeker te kloppen zijn. Laat ons beginnen met zaterdag de punten thuis te houden tegen Boom”, besluit Veerle Waegemans. (ELD)

Zaterdag 20 november om 18u: House Of Talents Spurs – Phantoms Basket Boom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier