Dames Deerlijk Kortrijk Spurs spelen laatste wedstrijd van de reguliere competitie

Isabelle Degels. © ELD
Redactie KW

Zondag staat in de Gaverhal de laatste wedstrijd van de reguliere competitie geprogrammeerd. Deerlijk Kortrijk Spurs neem het dan op tegen Basket Namur Capitale. De dames van coach Benny Mertens bereikten al een tijdje het beoogde doel met een zevende plaats. Tegen Basket Namur Capitale wil zijn team nog eens het beste van zichzelf geven.

“Dit is een tegenstander waar we het de laatste jaren wel goed tegen doen”, opent Isabelle Degels die op 5 maart 28 jaar is geworden. “Vorig jaar zorgden we zelfs voor een stuntje door hen te verslaan. Ze moeten het stellen zonder de Britse Rachael Vanderwal die geblesseerd is aan de knie. Dat speelt natuurlijk in ons voordeel. Het nadeel is natuurlijk dat we door de wedstrijden tegen Basket Lummen en Castors Braine deze week slechts een dag de tijd hadden om ons voor te bereiden. Dit is natuurlijk niet het ideale scenario.”

Alle doelstellingen bereikt

Deerlijk heeft er een degelijke campagne opzitten. “De enige steek die we lieten vallen in het vooropgestelde doel was de verliespartij in eigen huis tegen Sparta Laarne”, gaat de Gent-Brugse verder. “Anderzijds pakten we ook de volle buit tegen een sterk Luik. Op zich zijn daarmee alle doelstellingen bereikt. We moesten het volledige seizoen stellen zonder de geblesseerde Tesse Kapenga en Lara Gaspar en Silke Stome die voor het eerst mama werden. Maar de jongeren die erbij kwamen zetten terug een stap vooruit. Dit is heel leuk om te zien. Dus op zich hebben we het zeker niet slecht gedaan.”

“Wie we voorgeschoteld krijgen als tegenstanders in de play-off poulefase is nog een beetje afwachten tot alle wedstrijden zijn gespeeld dit weekend. Eentje is wel bekend. Landskampioen Castors Braine”, besluit Isabelle Degels, vriend van Waregem-speler Arne Steinbach. (ELD)

Zondag 8 maart om 11.15 uur: Deerlijk Kortrijk Spurs-Basket Namur Capitale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier