Dames Avanti One zoeken nieuwe trainer

De dames van Avanti One moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Vanaf volgend seizoen speelt de club met vijf jeugdploegen in plaats van vier.

Jean-Marie Van Hulle neemt afscheid van Avanti One als coach, maar blijft wel actief als trainer van de jeugd.©Bart Vandenbroucke VDB
Jean-Marie Van Hulle neemt afscheid van Avanti One als coach, maar blijft wel actief als trainer van de jeugd.©Bart Vandenbroucke VDB

“Coach Jean-Marie Van Hulle van Avanti One zet een stap opzij en zal zich enkel nog bezighouden met de jeugd”, vertelt sportief verantwoordelijke Yvan Struyve. “Hij heeft zelf deze keuze gemaakt. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe coach. De speelsters Felke Steyns en Phyline Van de Bruane hangen hun basketsloefen aan de haak. Onze kern in eerste landelijke bestaat nu nog uit 9 speelsters. Wij wachten nu nog even op onze nieuwe coach om in samenspraak naar versterking te zoeken”, weet Yvan nog.

De Three-ploeg blijft in tweede provinciale en ook onze Two-ploeg blijft ongewijzigd aan de slag in tweede landelijke. Chris Van Wynsberghe heeft toegezegd om die ploeg verder te coachen.

“In het begin van dit vermaledijde seizoen zijn we met Avanti een basketbalschool gestart in samenwerking met de heren van Avanti en dat heeft zijn vruchten afgeworpen met dertien nieuwe speelsters”, weet Yvan Struyve nog. “Vanaf volgend seizoen komt er in iedere leeftijdscategorie een meisjesploeg in competitie. We gaan dus van vier naar vijf jeugdploegen. Enkel bij onze U19 is het nog even zoeken naar een aantal speelsters en ik hoop dat onze collega’s van Blue Stars Brugge ons hierbij kunnen helpen. Naar ik vernomen heb, worstelen ze ook met hun aantallen bij de U19 en een samenwerking zou fantastisch zijn.” (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.