Cruciaal duel voor tweede plaats voor The Red Sharks Koekelare

Robbe Lesaffre. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De wedstrijd van vorige zondag ging door de stormwaarschuwing niet door en voor The Red Sharks Koekelare was dat brute pech. Ook de fandag stond gepland, die werd uitgesteld naar een latere datum. Sportief gezien staat de ploeg van coach Verde Presa dit weekend voor een belangrijk duel bij Izegem. Winst betekent zo goed als zeker de promotie naar eerste provinciale.

“Izegem is een rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats in de rangschikking”, klinkt het meteen bij Robbe Lesaffre. “Het zal erom spannen, maar we hebben thuis met redelijk verschil gewonnen en hopen dat ook op verplaatsing te doen. We beseffen heel goed dat we op ons sterkst zullen moeten zijn om Izegem te kloppen. Zij spelen ook een fantastisch seizoen, we maken ons dan ook klaar voor een thriller van jewelste.”

We maken ons dan ook klaar voor een thriller van jewelste

“We staan nog voor een lange en zware weg om ons doel te bereiken. We blijven elke week werken om de promotie naar eerste provinciale af te dwingen. De ploegen rond ons in de klassering zijn zeer sterk en de rechtstreekse duels zoals dit weekend in Izegem zullen het verschil moeten maken. Samen met Izegem, KBGO en Melco doen we nog mee voor de titel. Er zijn niet veel wedstrijden waarin we een gemakkelijke overwinning pakken. Elke wedstrijd is het knokken om ons over de streep te trekken. Iedereen kan van iedereen winnen. Het is een sterke reeks en het geeft ons best een goed gevoel om te zien dat we daarin de bovenhand kunnen halen.”

Versterking

“Volgend seizoen blijf ik bij Koekelare spelen. Ik heb hier mijn jeugd doorgebracht en nu we op het punt staan om met een sterke ploeg door te breken zou het stom zijn om weg te gaan. We hopen uiteraard om volgend seizoen in eerste provinciale te spelen en willen ook daar hoog eindigen. Ik hoor dat we al enkele ronkende namen aantrokken om ons team te versterken, we mogen dan ook vol ambitie naar volgend seizoen uitkijken.” (BV)

Zaterdag 15 februari om 18.30 uur: Midwest Spie Izegem Two – The Red Sharks Koekelare One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier