Croonen Lommel nekt Basket Waregem na verlengingen

In Top Division Men 1 verloor Basket Waregem voor het eerst dit jaar. Na een tumultueuze partij tegen Lommel, waar de scheidsrechters een hoofdrol opeisten, werd het 87-95 na extra tijd.

Waregem moest het stellen zonder de geblesseerde Leigh Enobakhare, die zijn contract met één seizoen verlengde deze week. De withemden begonnen het best aan de partij: 11-4. Drie bommen op een rij brachten de stand op 22-13. Tim Bruyneel zette de 24-13 tussenstand na 10 minuten op het bord. De thuisploeg ging in deel twee op zijn elan door: 30-18. Via Hendrix milderde Lommel tot 36-27 aan de rust. Brecht Guillemyn kreeg net voor die break een onsportieve fout aangesmeerd.

Na de pauze bezorgde Aaron Van Vooren Waregem met een bom terug een bonus van 12 punten: 39-27. Hendrix en Maesen – elk goed voor 30 punten – brachten de Limburgers echter volledig terug na driekwart spelen: 56-55. Guillemyn had toen al het strijdtoneel verlaten met een technische fout.

In de slotperiode bleven beide teams aan elkaar gewaagd tot 67-67. De bezoekers namen daarna via Maesen een voorsprong van 6 punten met nog 2’35 op de klok: 67-73. Onder impuls van De Lepeleire en een bom van Steinbach kwam Waregem alsnog op voorsprong: 74-73. Maesen had echter in de slotseconden het laatste woord vanop de vrijworplijn. Hij miste zijn eerste, maar maakte zijn tweede waardoor we verlengingen kregen.

In die extra tijd begon Lommel met twee driepunters van Hendrix. De kloof was gemaakt. Vanop de vrijworplijn bezegelde Hendrix definitief het lot van Waregem. Eindstand 87-95. Meteen de eerste nederlaag in zeven wedstrijden voor de manschappen van coach Olivier Foucart. De West-Vlamingen staan nu op een derde plaats.