Coronavirus dwingt Oostende twee matchen uit te stellen, hele kern in quarantaine

Na Olivier Troisfontaines hebben nog twee spelers positief getest op corona.© BELGA/JAMES ARTHUR GEKIERE
Na Olivier Troisfontaines hebben nog twee spelers positief getest op corona.© BELGA/JAMES ARTHUR GEKIERE
Redactie KW

Na twee nieuwe coronabesmettingen ziet Filou Oostende zich genoodzaakt zijn wedstrijden van vrijdag tegen Aalst en zondag in Luik uit te stellen. Uit voorzorg is de hele spelerskern in quarantaine gegaan.

Nadat Olivier Troisfontaines maandag positief testte op het coronavirus, hebben er donderdag nog twee spelers van Filou Oostende hetzelfde resultaat gehoord. Oostende communiceert de namen van beiden niet.

Sneltest bevestigd door PCR-test

Alle spelers en stafleden hadden een sneltest gedaan en iets later die dag werd het resultaat bevestigd door een PCR-test.

Ook al laat het protocol toe dat de trainingen verder gaan zonder deze drie besmette spelers, ging de hele kern van Filou Oostende donderdagavond meteen in quarantaine. De landskampioen wil hiermee ook een signaal naar de maatschappij geven dat men deze situatie bijzonder ernstig opvat.

Zaterdag nieuwe testronde

De competitiematchen tegen Okapi Aalst (vrijdag thuis) en in Luik (zondag) worden uitgesteld. Zaterdag volgt een nieuwe testronde. Pas indien die resultaten negatief zijn, houden de spelers opnieuw individuele oefeningen.

De eerstkomende match van Oostende is onder voorbehoud vrijdag 30 april thuis tegen Leuven Bears. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.