Corona zorgt voor aanpassing format Champions League

© (Foto VDB)
Redactie KW

Filou Oostende speelt dit seizoen niet minstens veertien matchen in de Basketball Champions League. Bij niet-kwalificatie voor de playoffs zijn er slechts zes speeldagen. De poules zijn immers afgeslankt.

De Champions League heeft het format van de competitie aangepast omwille van de ontwikkelingen in de Covid 19-pandemie. In de reguliere competitie zijn er geen vier poules van acht teams maar wel acht poules van vier teams. Om die kleinere poules samen te stellen heeft men de clubs uit de originele groepen in twee afzonderlijke groepen verdeeld. Hierbij hield men rekening met de seedings bij de loting. Zo bewaart de organisatie toch nog deels het karakter van de originele loting. De Champions League zorgde voor deze update om de reizen voor de clubs te beperken, de gezondheid van alle betrokkenen nog meer te vrijwaren en ook zoveel mogelijk ruimte op de kalender te laten voor de nationale competities.

Filou Oostende is nu in poule H ingedeeld met Darüssafaka Istanbul (Turkije), San Pablo Burgos (Spanje) en Brindisi (Italië). De clubs spelen tussen oktober en januari elk thuis en op verplaatsing tegen mekaar: een poulefase van zes speeldagen. De andere tegenstanders van Oostende uit de originele loting behoren tot poule G: Limoges (Frankrijk), Hapoel Jeruzalem (Israël), Türk Telekom Ankara (Turkije) en de winnaar van de kwalificatieronde tussen KK Igokea (Bosnië-Herzegovina) en Sporting Lissabon (Portugal).

Corona zorgt voor aanpassing format Champions League

Vice-landskampioen Bergen kan zich vrijdag via de kwalificatieronde nog plaatsen voor de Champions League als het wint tegen Bakken Bears (Denemarken). De club uit de Borinage belandt dan in poule A met Dinamo Sassari (Italië), Tenerife (Spanje) en Galatasaray Istanbul (Turkije).

De twee best-gerangschikten van elke poule kwalificeren zich voor de “Round of Sixteen”. De competitie vangt een week later aan, niet op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober maar wel op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober. De kalenders worden binnenkort bekend gemaakt.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier