Collega’s met elkaar in de clinch om derde plaats

Redactie KW

In tweede provinciale is Bobcat Wielsbeke – Crelan Kortrijk niet alleen de topper tussen de nummer vier en drie, collega’s bij het architectenbureau TIDES David El Sayeh en Wolf Vandenbulcke zullen een match in de match uitvechten.

Al tweemaal speelde Crelan tegen Wielsbeke, de eerste keer werd zwaar verloren: 88-61. Heel anders werd het tweede duel, met 87-80 als resultaat in het voordeel van Crelan. De derde partij belooft weer spannend te worden. Er worden al een tijdje plaagstoten uitgedeeld, maar het is duidelijk dat beide spelers elkaar respecteren.

David vindt Wolf defensief sterk: “We zijn allebei forward, maar Wolf mag je als verdediger gerust de aanvallend sterkste speler van de tegenpartij geven. Daarbij maakt hij zich ook nuttig zonder bal, een teamplayer. Zelf ben ik een speler met meer aanvallende kwaliteiten.”

“David is een allrounder die zowel met shot als met drive goed uit de hoek komt. Hij is daarbij erg atletisch. Zelf ben ik niet sterk als shotter, om het erg eufemistisch te stellen. Naast mijn defensieve kwaliteiten kan ik ook wel verrassend opduiken als we als ploeg sterk aan het spelen zijn”, stelt Wolf, die trouwens in het tussenseizoen af en toe met David gaat basketten, onder meer in initiatieven zoals de Summer League.

Met onze firma maken we van sommige wedstrijden een soort teambuildingevenement

Ook op het werk vullen ze elkaar goed aan: Wolf is ingenieur technieken en duurzaam bouwen, David zorgt voor de BIM: “Dat staat voor Building Information Modeling, wat inhoudt dat we een 3D-model maken, waarin heel veel info zit verwerkt over het project. De stevigheid en het berekenen van de structuur is ook mijn taak.”

Zowel David als Wolf hebben al heel wat jaren ervaring in provinciale. David is intussen de tel kwijt hoeveel jaar hij al bij Wielsbeke acteert: “Zeven of acht, denk ik.” Wolf is aan zijn vierde seizoen Crelan toe en maakte dus de twee kampioenentitels mee. Daarvoor was hij bij Sport Three en Wikings actief.

Thuis spelen wij sterker en we horen qua scorend vermogen tot de besten in de reeks

Onze zaakvoerder Maarten Tavernier is sponsor van Crelan sinds dit seizoen“, vertelt Wolf. “Ik werkte al twee jaar bij TIDES en polste eens. Met de firma maken we van bepaalde speciale matchen een soort teambuildingevenement. Zo ontmoeten we de collega’s ook eens in andere omstandigheden dan op de firma. Soms kunnen de kinderen zelfs meekomen, zoals de match met bezoek van Sinterklaas.”

Extra motivatie

Wolf: “We hoopten op top vijf en veel te kunnen winnen, aangezien we intrinsiek wel een goeie ploeg hebben qua talent. Nu is het geen probleem als we eens een training of een match skippen, omdat dat de filosofie is van de club. Promotie naar eerste zouden we intrinsiek wel aankunnen, maar dat zou betekenen dat we dan qua trainingen en aanwezigheden meer zouden moeten doen om mee te draaien.”

David gelooft in de winstkansen met Wielsbeke: “Thuis zijn we altijd iets sterker en we staan qua scorend vermogen bij de besten van de reeks. Tegen Crelan Kortrijk zullen we nog extra gemotiveerd zijn, net als in de wedstrijd tegen Oostende, dat op dat moment ook tweede stond. We doen er alles aan om op ons scherpst te staan tegen de naaste concurrenten en Crelan is er zo eentje.”

Wolf verwacht een spannende match: “Tegen Eernegem speelden we maar met zeven, maar tegen een tegenstander als Wielsbeke zullen we met een sterke bezetting moeten staan. Ik gok op 60-70 in ons voordeel.” (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier