Collectief sterk Dynamite Deerlijk troeft Gentson af

Lara Gaspar was goed voor 18 punten en 11 rebounds. © ELD
Redactie KW

Dynamite Deerlijk won eenvoudig het prestige duel tegen Amon Jeugd Gentson in de hoogste klasse van het damesbasketbal. Het werden duidelijke 70-48-cijfers.

In een goed gevulde Gaverhal maakten de dames van coach Benny Mertens meteen hun intenties duidelijk: 9-0. Gentson zette daar een 0-5 tegenover, maar de thuisploeg nam de rol terug over: 16-8 na 10 minuten. Onder impuls van Lara Gaspar werd de kloof in de tweede periode uitgediept tot 29-12. De Meyer zorgde ervoor dat de bezoekers terug tot op 10 punten slopen aan de rust: 31-21.

Meteen na de koffie was het Dynamite die de teugels terug in handen nam. Een sterk acterende Eva Devliegher zorgde er in samenwerking met Lien Delmulle voor dat er een geruststellende zeventienpuntenkloof op het bord stond na driekwart spelen: 51-34. In een overbodige slotperiode was Gentson niet meer bij machte om een collectief sterk Deerlijk nog het vuur aan de schenen te leggen. Lien Delmulle mocht haar goede prestatie afronden met twee punten vanop de vrijworplijn. Eindstand 70-48.

Meteen de tiende zege van het seizoen voor de Zuid-West Vlamingen die zich comfortabel op een vijfde plaats nestelen in het klassement.

Quarterstanden: 16-8/31-21/51-34/70-48

Deerlijk: Strumane, Leire, Bevernage, Degels 6, Delmulle 8, Capoen 11, Kapenga 6, Lemmens 4, Gaspar 18, Devliegher 8, Foucart 9.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier