Coleider Crelan Kortrijk staat voor moeilijk programma

Jensen Bekaert. © KDK
Redactie KW

Crelan Kortrijk won vorig weekend niet zonder moeite in Desselgem, maar is na vier matchen wel nog ongeslagen. Dit weekend volgt met de topper tegen Ruddervoorde de eerste echte test.

“Vorig weekend liep het in Desselgem wat minder vlot”, opent Kortrijkzaan Jensen, die als podoloog werkt voor de firma Orthokin. “We lieten ons wat gaan in het lagere tempo van de tegenstander en bij hen liet Berquin geen kans onbenut. In defense hebben we hem na de rust collectief beter opgevangen. Jammer dat we Robrecht Grymonprez verloren met een enkelblessure. Gelukkig was Dennis Carpentier erg sterk bezig, maar toch was het moeilijk een kloof te slaan. Het duurde tot de laatste minuten vooraleer we een kloof van zes punten hadden (63-69). Pim Cuypers en Simon Vanooteghem waren de afwerkers van dienst in de laatste fase van de wedstrijd.”

Moeilijk programma

Voor Crelan komen er nu enkele lastige wedstrijden aan. “We krijgen de sterkere ploegen van de reeks te bekampen. Gelukkig dat we met een vier op vier gestart zijn. Dat is al een goeie basis voor de rest van het seizoen, maar tegen Ruddervoorde zie ik ons niet makkelijk winnen. Ze winnen met zeven punten van Wielsbeke, dat in de top drie wordt verwacht. Na Ruddervoorde volgen nog Izegem, Poperinge, Oostkamp en Wielsbeke. Dan zullen we weten wat iedereen ongeveer waard is. ZwevegemDeerlijk B is ook nog ongeslagen, maar die komen we pas op 12 november tegen.”

“Mijn rol in de ploeg is onze eerste guard Pim Cuypers even aflossen. De laatste jaren ben ik steeds meer van forward naar guard geëvolueerd, maar de coach weet dat hij me dus gerust ook als forward mag uitspelen.” (SJK)

Zondag 1 oktober om 17 uur: Crelan Kortrijk – Ruddervoorde

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier