Coach Luc Vercauteren ziet Apolloon Spurs stilaan op toerental komen: “Nooit gepanikeerd na matige start”

Luc Vercauteren, Apolloon Spurs, was nooit in paniek na de slechte seizoensstart. (foto ELD)
Redactie KW

In eerste nationale van het herenhandbal ontvangt Apolloon Spurs dit weekend EHC Doornik. De ploeg van coach Luc Vercauteren klom na een de zege tegen Don Bosco Gent op naar de derde plaats.

Na een hoogstaande partij kon Apolloon Spurs oververdiend het laken naar zich toetrekken tegen Gent. “Twee keer de gashendel volledig induwen, volstond om de twee punten thuis te houden”, vertelt coach Luc Vercauteren. “Toch moeten we nog leren, als we een wedstrijd volledig in handen hebben, om dit vast te houden. We waren veel sterker dan wat de 30-26 eindcijfers laten vermoeden. We incasseerden minstens vier punten te veel door balverlies. Ook tegen Sasja, waar we met tien punten verschil de boot ingingen, gaf de score een vertekend beeld van de partij. Jan Steenhoudt verdeelde en scoorde op topniveau. De Kortrijkzaan is heel belangrijk voor dit team.”

“We wisten dan we een loodzwaar programma hadden bij aanvang van deze campagne”, gaat Luc, woonachtig in Wilrijk verder. “In Houthalen, waar we met 31-28 onderuit gingen, moesten we altijd winnen. Ook tegen Eupen, waar we op drie seconden voor het eindsignaal nog gelijk stonden, moest een punt uit de brand gesleept worden. Zo lieten we al minstens drie punten liggen.”

Volle buit

Zaterdag komt EHC Doornik op bezoek in de Lange Munte. “We spelen thuis, dus moeten we zeker de volle buit kunnen pakken. Onze tegenstander van dienst wist nog maar één keer te winnen. Ik ben heel tevreden dat enkele jongens terug hun neus aan het venster steken. Zo is Jakob Dhaene naar zijn vorm van weleer aan het toegroeien nadat hij diep zat. Ook Pierre Gryp zijn vormcurve is in stijgende lijn. We geraken dus stilaan op toerental. Niet onlogisch dat op zo een korte tijd niet alles kan gesmeerd lopen met een nieuwe coach aan het roer.”

“We brengen een totaal ander spel. Dit is een andere benadering, veel directer. In paniek ben ik nooit geweest. Enkele jonge gasten steken ook de neus aan het venster. Zo zag ik een verdienstelijke Devolder. Met Craeynest hebben we er eentje voor de toekomst, een heel goeie. Blijven werken aan hun techniek is de boodschap.”

Toppers op bezoek

“We mikken uiteraard zo hoog mogelijk. Maar het klassement liegt niet. Eupen en Sasja zijn dé te kloppen ploegen. Sasja heeft het compleetste geheel met een mix van jong en ervaring, en een heel goeie doelman. Maar alle toppers moeten nog bij ons op bezoek komen”, besluit Luc Vercauteren.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.