https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach Khoa Giang (Rozenbeka): “Jammer dat er weinig derby’s zijn”

Khoa Giang. (foto CLY)
Redactie KW

Na een coronajaar waarin basketbalploeg Rozenbeka slechts vier wedstrijden speelde, mag de eerste ploeg nu aantreden in derde provinciale in de plaats van in vierde. Rozenbeka eindigde nochtans pas als derde maar door de weigering van Kortrijk en Sint-Eloois-Winkel om over te gaan mocht Rozenbeka als derde in de ranking promoveren naar derde.

Trainer Khoa Giang is een jeugdproduct van Rozenbeka en speelde er basket tot zijn 18de maar verkaste dan naar Oostende waar hij nu nog woont. Hij is aan zijn vierde jaar toe als trainer van de eerste ploeg. “Nu we weer in derde kunnen aantreden, wordt het wel een hele aanpassing.”

“Eigenlijk zijn we daar blij mee want het is al een paar jaar ons streefdoel op een trapje hoger te kunnen spelen. Ik beschik zeker over voldoende spelers om een behoud in derde te realiseren. Er komen 14 spelers in aanmerking voor de eerste ploeg van wie er momenteel vier spelers niet beschikbaar zijn. Intussen hebben we al één thuiswedstrijd gespeeld tegen Bredene, maar gingen we de boot in met 45-66. Derde betekent voor ons een serieuze aanpassing.”

Zoekend

“Momenteel zijn we als ploeg nog een beetje zoekend want er moeten een drietal nieuwe spelers ingepast worden. Het ontbreekt de spelers nog aan wat ervaring in die reeks. Ik heb zelf een paar spelers meegebracht uit Oostende. Onze ambitie bestaat erin om te stranden op een 9de of 10de stek op de 14 ploegen uit de reeks. Jammer genoeg zitten er weinig derby’s in deze reeks en staan er heel veel verplaatsingen te wachten naar de kust. Oostkamp, Waregem, Avelgem en Kortrijk zijn de dichtste verplaatsingen.”

Of er ook talentvolle jeugd in de wachtkamer staat? “Ik train ook nog de jeugdreeksen U12 en U14 en ik merk wel dat er talent op komst is, maar voorlopig zijn die spelers nog niet inzetbaar.”

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.