Coach Jan Guns trekt met ION Basket One naar Charleroi: “Onze ploeg aan het verjongen”

Sportief manager Bart Delarue tussen assistent-coach Chris Lannoo (l) en coach Jan Guns (r) na de gewonnen partij tegen Guco Lier zondagavond. (foto ELD)
Redactie KW

In Top Division Men 1 zegevierde ION Basket Waregem One tegen Guco Lier met 79-75. Door deze overwinning klimt de ploeg van coach Jan Guns op naar de vierde plaats. Zondag staat de lastige klip naar Spirou Basket Charleroi op het programma.

Waregem begon de competitie met een zege tegen Limburg United. Daarna volgden nederlagen tegen Koninklijk Remant Basics Melsele-Beveren, House Of Talents Kortrijk Spurs en Oxaco Boechout. Drie weken geleden ging Gembo Borgerhout voor de bijl, en vorig weekend na een aangename partij Guco Lier.

Sterkhouders

Waregem moest het nog altijd stellen zonder zijn sterkhouders J’Nathan Bullock, Arne Steinbach en Lucien Sissoko. “Ik had niet verwacht dat we deze partij tot een goed einde gingen brengen gezien de omstandigheden”, glundert Sportief Manager Bart Delarue. “Gelukkig konden we rekenen op een offensief sterke Robin Spaens. Ook youngster Noah Gebbert leverde een serieuze bijdrage. Het was een evenwichtige wedstrijd waarvan de uitslag voorspellen niet mogelijk was. Gelukkig was Gebbert een van de uitblinkers. Het 19-jarige talent heeft enorm veel potentieel.”

“We zijn een heel goeie ploeg, ook al zijn we nog niet volledig. Het positieve is dat jongens als Bruyneel en Gebbert als starters een schitterende job doen. Ook Bennet Vansteenkiste doet het goed, net als Robin Marreel die een vaste waarde geworden is.”

“Vorige week woensdag hebben we bewust enkele jongens laten rusten tegen Oostkamp in het bekerverhaal om alles op de competitie te zetten. Het zal belangrijk zijn, indien het om de knikkers gaat, dat we met tien volwaardige spelers op het wedstrijdblad zullen staan.”

Zondag trekt Waregem naar Charleroi. “Veel zal afhangen hoe hun samenstelling zal zijn”, gaat de 55-jarige Waregemnaar verder. “Komt hun One daags voordien in actie, dan zullen ze voltallig zijn. Het is een ploeg met heel wat atletisch vermogen. Hopelijk kunnen we Lucien Sissoko recupereren. Als dit ook zou lukken met J’Nathan Bullock, dan maken we een goeie kans om deze confrontatie tot een goed einde te brengen.”

Veel talent

“We zijn onze ploeg geruisloos serieus aan het verjongen met talentvolle spelers. Dit zal hoogstwaarschijnlijk lonen naar het einde van de competitie toe”, besluit Bart Delarue.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.