Coach Bruce Minne trekt zaterdag met Melco One naar Waregem

© Bruce Minne staat met Melco One in de top acht. (Foto EF)
Redactie KW

Na de kansloze nederlaag tegen competitieleider Oxaco Boechout won Melco Ieper One woensdagavond de uitgestelde partij in Charleroi. Zaterdagavond wacht de troepen van coach Bruce Minne opnieuw een topclub uit tweede klasse. Dan moet Melco richting Waregem voor een West-Vlaamse derby.

Tegen Oxaco ging Melco Ieper One met 70-91 de boot in. “We verliezen met 21 punten in eigen huis van titelkandidaat en leider Oxaco”, klinkt het bij coach Bruce Minne. “Na het eerste quarter was de wedstrijd met een 15-31-stand op het scorebord al helemaal gespeeld. Hoewel we tegen de rust terug op tien punten kwamen, duurde het niet lang vooraleer Oxaco ons volledig uittelde. Na de rust stond de kloof van 20 punten snel weer op het bord.”

Dit weekend staat de West-Vlaamse derby op bezoek bij Basket Waregem op het menu. “De match tegen Waregem moet geen uitleg meer krijgen. Het is een moeilijke West-Vlaamse derby tegen een ploeg die al jaren meedraait aan de top van de reeks, maar we hebben er ook altijd al goed tegen gepresteerd.”

“Wij staan ondertussen in de top acht van de klassering, maar kunnen onze ambities voor de top vier voorlopig niet waarmaken. Defensief presteren we daarvoor veel te zwak. Het is onbegrijpelijk dat dit zo uitdraait, want we hebben dezelfde afspraken als vorig seizoen. En op papier hebben we een team met betere spelers dan vorig seizoen. Eigenlijk zou het dus zeker moeten lukken.”

“Wij staan in de top acht, maar kunnen onze ambities voor de top vier voorlopig niet waarmaken”

“Als we een rol van betekenis willen spelen, dan moeten we meer stops maken in verdediging. Dat zal ervoor zorgen dat we sneller kunnen omschakelen. We blijven dit seizoen te wisselvallig presteren, met de bekerwedstrijd in Geel, de uitwedstrijd bij Antwerp Giants en de laatste thuismatch tegen Oxaco Boechout als negatieve uitschieters. Hard blijven werken in defense is de boodschap. Lambermont is hard aan het werken aan zijn terugkeer, hopelijk kan hij in december terug aansluiten en een extra troefkaart zijn voor mijn team.”

Knappe overwinning

Woensdagavond pakte Melco Ieper een knappe overwinning op bezoek bij Spirou Charleroi Two (70-93). De ploeg van coach Minne nam in de tweede helft van de inhaalwedstrijd na 37-34 bij de rust afstand van de thuisploeg. Spaens en Hazard scoorden respectievelijk 23 en 22 punten. Ook Chada (17) en De Vos (14) waren goed bij schot. En zo zakt Melco One zondag toch met een beter gevoel af naar Waregem.

(BV)

Zaterdag 24 november om 20 uur: Basket Waregem One – Melco Ieper One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier