Clubs Top Division Men 1 roepen Melco Ieper uit tot kampioen seizoen 2019-2020

De trofee die aan Melco Ieper zal overhandigd worden. © ELD
Redactie KW

Door de coronacrisis werden alle basketbalcompetities stilgelegd. Basketball Belgium besliste om voor het seizoen 2019-2020 geen kampioenstitels uit te reiken, terwijl Melco Ieper er in TDM1 met kop en schouders bovenuit stak. Mede daardoor beslisten de clubs zelf in de reeks om Melco tot officieuze kampioen te benoemen.

“Het coronascenario heeft ervoor gezorgd dat de federatie alle competities terecht heeft stopgezet”, verduidelijkt Dieter Debo, voorzitter van ION Basket Waregem. “In het verlengde daarvan werd beslist om geen kampioenstitel uit te spreken. Om de competitie toch op een positieve noot te eindigen als sportieve TDM1-basketfamilie, heb ik het initiatief genomen om aan enkele collega-voorzitters het idee voor te leggen om als clubs onder elkaar toch een officieuze kampioen te benoemen en daarbij dan ook een beker uit te reiken. Ieper speelden een dermate dominante competitie dat we hen deze officieuze titel en bijhorende beker als verrassing willen toekennen. Door het bestuur van zowel ION Basket Waregem, Oxaco Boechout, Remant Basics Melsele-Beveren als Gembo Borgerhout werd dit reeds gevalideerd”, klinkt het.

“Hopelijk vinden alle andere clubs dit even terecht, maar ik kan me moeilijk iets anders voorstellen. Intussen heb ik een beker besteld die we in de loop van de week via sociale media en een bijhorend persbericht zullen ‘overhandigen’ aan het bestuur van Melco Ieper, en dit in naam van alle TDM1 clubs. Na de coronamaatregelen kunnen we wellicht eens samen proberen te komen met zoveel mogelijk clubs om de beker ook fysiek te bezorgen en een goeie pint erbij te pakken”, aldus Debo.

Melco Ieper stond na 21 speeldagen afgetekend aan de leiding met slechts één verliespartij. Gent Hawks volgde als tweede al op vijf nederlagen. De top 5 ziet er als volgt uit in het eindklassement: 1. Melco Ieper, 2. Gent Hawks, 3. Gembo Borgerhout, 4. ION Basket Waregem, 5. Basics Melsele-Beveren.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.