Christophe Beghin nieuwe coach van House of Talents Kortrijk Spurs

Christophe Beghin. © ELD
Redactie KW

Christophe Beghin wordt volgend seizoen de nieuwe Head coach van House of Talents Spurs dat in de Topdivision One uitkomt. De 42-jarige Beghin tekende een contract voor twee jaar met mogelijkheid tot verlenging.

“De keuze voor Christophe Beghin past perfect in het project van de House of Talents Spurs waarbij we met een ideale mix van jeugd en ervaring de stap naar BNXT-League willen zetten”, zegt voorzitter Steve Rousseau trots.

“We zijn een financieel gezonde club, waar Beghin ons project ondersteunt. We geloven in onze jeugd waar we dan ook de kaart willen blijven trekken. Volgend seizoen willen we de top spelen in Top Division Men 1 en daarna de stap zetten naar eerste klasse. De kern van 12 zou dan moeten bestaan uit vijf jeugdspelers. Een nieuwkomer is al gekend, de 20-jarige Maxime Tchako maakt de overstap van Oostkamp. Indien we nu nog kampioen mochten spelen? Dan zetten we de stap naar het hoogste niveau nog niet. De financiële stap is heel groot, maar door corona hebben we niet alles kunnen doen.”

Grote naam

Christophe Beghin is een grote naam in het Belgische basketbal. Hij werd prof op zijn 19de bij BC Oostende waar hij zou spelen tot 2004, twee keer landskampioen werd en één keer de beker pakte. In zijn eerste seizoen werd hij verkozen tot ‘Rookie van het jaar’ en in 2002 ‘Speler van het jaar’, iets wat hij in 2009 en 2010 nog eens zou herhalen.

Nadien vertrok hij naar het Italiaanse Roseto Sharks, maar keerde na één seizoen terug naar België waar hij uitkwam voor Charleroi en Verviers-Pépinster. Nadien speelde hij nog voor de Antwerp Giants en weer Charleroi. Met die laatste club werd hij ook twee keer kampioen in zijn carrière.

Beker van België

In 2017 werd hij assistent-coach bij de Antwerp Giants waar hij twee seizoenen later Head coach werd. In zijn eerste jaar pakte hij onmiddellijk de Beker van België. Na twee en een half seizoen werd de samenwerking stopgezet. Beghin volgt bij de Spurs Jeroen Debaveye op.

Afscheid Mertens

Eerder raakte al bekend dat Philip Mestdagh de nieuwe damescoach wordt volgend seizoen. Hij volgt Benny Mertens op die op het einde van het seizoen zou stoppen, maar na het verlies vorig weekend tegen ION Basket Waregem meteen aan de deur werd gezet. “We zijn Benny uiteraard heel dankbaar voor de samenwerking, maar we voelden dat het op was. De spanning tijdens de communicatie tussen bestuur en coach was niet gezond meer. Dat uitte zich op het terrein en naar het bestuur. We kunnen dus beter afscheid nemen door de grote poort. Assistent-coach Olivier Vandenberghe neemt nu de honneurs waar. Hij is een beloftevolle jonge coach die deze taak goed zal vervullen. We willen hem dan ook graag aan boord houden bij de club”, besluit voorzitter Steve Rousseau (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.