https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cheerleaders van BCO beloven nieuwe choreografie bij competitiestart: “Nòg amusanter voor de fans”

De cheerleaders hunkeren naar de competitiestart. © Filfoto
Redactie KW

Filou Oostende kijkt – na het tornooi van Zadar, de fandag met match tegen Lille en de Viking Lotto Cup in Vilnius – uit naar de Supercup, zaterdag in Den Bosch tegen Leiden. De cheerleaders van Filou hunkeren dan weer naar hùn rentree, op de eerste competitiematch in eigen huis.

De nieuwe competitie – voor het eerst trouwens de BNXT League – staat voor de deur. Na anderhalf jaar mogen supporters opnieuw de wedstrijden in de Versluys|Dôme bijwonen. Niet alleen zij kijken reikhalzend naar het laatste weekeinde van september uit. Ook de cheerleaders hebben het basketbal achttien maanden gemist.

“Normaal zijn wij aanwezig op alle thuiswedstrijden van BCO. Ons laatste optreden dateert van de Champions League-wedstrijd tegen Tenerife, op 10 maart 2020. Ondanks de coronaperiode hebben we niet stilgezeten. We bleven werken om te groeien, vooral met online-lessen. We hadden nieuwe ideeën om het nog amusanter te maken voor de supporters, en we werkten nieuwe choreografieën uit”, vertelt danseres Sarah De Gryse. Ze is een van de lesgevers in het cheerleadersteam. Ook zetelt ze, samen met Wendy Van Ham, Talitha Annot en Chloe Vandendriessche, in het bestuur ervan.

“Onze cheerleaders bestaan uit drie leeftijdscategorieën: de kids van 8 tot 13 jaar, de juniores van 14 tot 17 jaar, en de dancers vanaf 17 jaar. Ook nu zijn we op zoek naar nieuwe cheerleaders. We hebben een goede bende, maar niet iedereen kan elke wedstrijd meedoen. Daarom telt ook bij ons: hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Wie interesse heeft om in de vipzaal van de Versluys|Dôme auditie te doen, kan een mailtje sturen via cheerleadersbco@gmail.com, en dan spreken we een moment in september af om auditie te komen doen. Ook voor extra info kunnen ze ons via deze weg bereiken.”

Wie zin heeft om auditie te doen: stuur ons een mailtje

En dan het puur sportieve luik: op zaterdag 11 september heeft de allereerste Supercup van de BNXT League plaats. Om 20 uur is er die primeur in de Maaspoort van ’s Hertogenbosch, de thuishaven van Heroes Den Bosch.

In een land spelen normaal de landskampioen en de bekerwinnaar tegen elkaar. De BNXT League heeft de landskampioenen van beide landen uitgenodigd voor de Supercup. Filou Oostende won in juni voor het tiende seizoen op rij het Belgisch kampioenschap, meteen de 22ste titel in de clubgeschiedenis. Zorg en Zekerheid Leiden is de winnaar van de jongste Dutch Basketball League, goed voor de vierde titel in de clubgeschiedenis.

Leiden moet op maandag 13 september de kwartfinale van de kwalificatieronde van de FIBA Champions League spelen, tegen… het Belgische Belfius Mons-Hainaut. Oostende is voor die competitie al rechtstreeks gekwalificeerd.

Op tv

Voor supporters die geen zin hebben om drie uur heen en drie uur terug te rijden naar Den Bosch, hebben we, tot slot, goed nieuws: de digitale zenders ProximusSports (Pickx+ Sports 1) en PlaySports (PlaySportsOpen) zenden de Supercupwedstrijd Leiden-Oostende zaterdag vanaf 19.45 uur rechtstreeks uit. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten