Chase Fieler wijst de weg naar een knappe zege in de King Classic

Met 71,4 % aan bommen haalde Filou Oostende zijn afstandswapen van vorig seizoen opnieuw boven. De Zeekapiteins scoorden ook verscheidene “big shots” waardoor hun 96-82-overwinning nooit in gevaar kwam.

Tot 6-6 lieten de Oostendenaars hun tegenstanders even dromen maar daarna bouwde de Oostendse basis-vijf aan een stevige voorsprong via 17-7 naar 25-9 in de achtste minuut. In het openingskwart, dat de geelhemden aan 28-19 afrondden, scoorden ze hun veldkorven aan 75 % en hun vrijworpen aan 80 %. De fieldgoals bij Charleroi kenden amper 46,7 % efficiëntie.

Vroeg in het tweede bedrijf vlamden Mwema, Schwartz en Williams elk een driepunter in de Karolingische korf. Zo groeide het verschil naar 37-21. Met ook tweepunters van Mwema en Williams verscheen een maximale 41-22-kloof op het bord na niet eens vier minuten in dat tweede kwart.

Na de rust (51-40) zetten Ford en Hammonds de achtervolging in: 51-44. Tussen een reeks fouten in bleven de Spirous toch in de omgeving van Oostende. Plots was het 58-53.. Mwema (korf en bonus) en Lasisi (bom) gaven hun team nieuwe zuurstof: 64-53. Iets voor het halfuur (76-63) verloren de West-Vlamingen de jarige Desiron die in amper acht minuten vijf fouten slikte.

Na 3’33” in het vierde bedrijf woog de foutenlast al 0-5 in het nadeel van Charleroi. Oostende behield een verschil van een tiental punten: 82-69 en 85-75. Schwartz, Mwema, Djordjevic, Thompson en uitblinker Fieler (19 punten, 4 rebounds en 3 assists) gaven de zege niet meer uit handen. Oostende won de King Classic tegen Charleroi met 96-82. Zes spelers eindigden in de dubbele cijfers. Thompson (15 punten, 9 rebounds) en Mwema (13 punten, 8 rebounds) boekten bijna een double-double.