Champions League: “Troisfontaines en Sakho moesten uitgesloten worden”

Na elke speeldag van de Champions League beoordeelt de organisatie enkele moeilijke beslissingen van de referees. Zo blijkt dat ze de commotie tussen Sakho en Troisfontaines en Van der Vuurst in Oostende-Burgos verkeerd geïnterpreteerd hebben.

Olivier Troisfontaines speelde een beresterke match tegen San Pablo Burgos. © Bart

Vroeg in het vierde kwart greep een vallende Troisfontaines, die pas voor de trager lopende Sakho de 75-75-gelijkmaker had aangetekend, met beide handen naar zijn gelaat. Hij gaf de indruk dat hij geraakt was door Sakho die de bal wou ingooien.

Van der Vuurst zag zijn ploegmaat liggen en kwam uitleg vragen aan Sakho. Daarop gaf de Congolees een duw aan de Nederlander die meters ver over het parket gleed.

Televisiebeelden

De scheidsrechters herbekeken de tv-beelden van die fases verschillende keren. Uiteindelijk kenden ze Sakho een opzettelijke fout toe. Van der Vuurst kreeg twee vrijworpen waarvan hij enkel de tweede (76-75) benutte. Oostende kreeg balbezit, maar de volgende aanval leverde geen korf op.

Troisfontaines moest een opzettelijke fout krijgen omdat hij Sakho bij zijn middel greep tijdens de poging tot ingooi. Sakho verdiende een technische fout wegens het zwaaien met zijn ellebogen bij de ingooi.

Uitsluiting

De organisatie benadrukt dat er geen contact was met Troisfontaines. Omdat Troisfontaines overdreven veinsde dat hij geraakt was, moest ook hij een technische fout krijgen. De duw van Sakho tegen Van der Vuurst moest resulteren in een opzettelijke fout voor Sakho.

Zowel Sakho als Troisfontaines moesten met een strafblad van één technische fout en één opzettelijke fout uitgesloten worden. Alle vrijworpen vanwege de fouten heffen mekaar op. Er moest dan een ingooi voor Burgos volgen .

Uit de verkeerde beslissing puurde Oostende één punt. Oostende won deze wedstrijd met één punt: 99-98. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.