BT Kortemark met uitgedunde kern tegen de leider

Coach Patrick Vandersyppe krabt in zijn haren bij BT Kortemark. Zijn spelerskern is enorm uitgedund door blessures en afwezigheden. Vorig weekend werd er ruim verloren van ZwevegemDeerlijk Three en de coach verwacht hetzelfde scenario tegen leider KB Oostende Bredene. Een seizoen om snel te vergeten dus voor BT Kortemark, zeker na de degradatie van vorig seizoen.

Patrick Vandersyppe wilde aanvankelijk in de top vijf eindigen. (Foto Kurt) © Foto Kurt

Tegen ZwevegemDeerlijk Three moest BT Kortemark de kelk tot op de bodem ledigen. Het werd maar liefst 76-39. “We waren maar met zijn zessen om deze wedstrijd te spelen“, klinkt het bij coach Patrick Vandersyppe. “Dan weet je dat het zeer moeilijk wordt, zeker ook als je grote jongens er niet bij zijn. Het is een verschrikkelijk lastig seizoen voor ons. Van de dertien spelers die ik beschikbaar heb, zijn er altijd heel wat afwezigen door blessures en allerlei andere omstandigheden. Je houdt het haast niet voor mogelijk dat iedereen tegelijkertijd er niet kan zijn. Op training komen we vaak maar aan vier of vijf spelers, zo is het wel heel erg moeilijk om een systeem op poten te zetten of afspraken te automatiseren. Zeker ook omdat we niet gedegradeerd zijn, dan verlang je wel om eens een iets gemakkelijker seizoen te hebben. Maar het mag blijkbaar niet zijn.”

Onhaalbare kaart

Zondag trekt Kortemark naar leider KB Oostende Bredene. “Op een onmenselijk uur op zondag trouwens”, foetert de coach verder. “Dat is voor sommigen heel moeilijk om te halen. We weten dat dit voor ons een onhaalbare kaart is. Het is de laatste wedstrijd van 2018, die moeten we er nu nog bij nemen. Ik hoop dat het na Nieuwjaar wat beter zal worden. We zouden normaal enkele spelers moeten recupereren, al is dat ook nog niet duidelijk. Met enkele jongens erbij moeten we een grotere rol van betekenis kunnen spelen en daar hopen we dan ook op. Maar tot nu toe was het een echt strontseizoen om het heel plastisch uit te drukken.”

“Hopelijk is er beterschap op komst, want nu is het mentaal heel zwaar”

De drie op elf ligt dan ook ver beneden de verwachtingen die BT Kortemark had. “Vorig seizoen zagen we twee sterkhouders richting BBC De Westhoek Zwevezele vertrekken en ook dit jaar verloren we drie spelers aan hen. Dat is vijf man op twee jaar tijd en de meesten van hen waren ook nog eens basisspelers. Dat opvangen is ontzettend moeilijk, maar toch konden we een kern van dertien spelers op de been brengen voor dit seizoen.”

“We hoopten dit jaar om een rol van betekenis te spelen in vierde provinciale. Ergens in de top vijf eindigen was dan ook de bedoeling. Maar de omstandigheden en blessures hebben daar totaal anders over beslist. Er zat dan ook veel meer in, maar als je niet kan trainen en met een halve ploeg moet spelen, dan weet je dat het heel lastig is om iets te bereiken. Hopelijk wordt het na Nieuwjaar wat beter en kunnen we plezier beleven door nog enkele overwinningen te pakken. Want nu is het mentaal heel zwaar voor iedereen die bij de ploeg betrokken is.”

op zoek naar spelers

Coach Patrick Vandersyppe doet dan ook een oproep naar spelers die volgend seizoen bij BT Kortemark willen komen spelen. “We willen onze kern breder maken, zodat we de problemen van dit jaar niet meer hebben. Enkele extra jongens om ons team te versterken zijn dan ook heel welkom.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.