Bruce Minne hoopt dat Melco Ieper One uitgeroepen wordt tot kampioen

Bruce Minne. © foto Bart
Redactie KW

De basketbalcompetitie ligt volledig stil en wordt niet meer hervat. Ook trainingen gaan niet meer door. Vooral in Ieper wordt de situatie op de voet gevolgd, want de ploeg van coach Bruce Minne staat riant aan de leiding in Top Division One.

“We zitten met een vreemd gevoel”, klinkt het bij coach Bruce Minne. “Vooral ook omdat we geen officiële informatie hebben op dit moment (woensdag, red.). We weten nu wel zeker dat er niet meer gespeeld zal worden, maar het enige wat nu nog kan gebeuren, is dat we de titel krijgen. Maar op dit moment is het eigenlijk koffiedik kijken en wachten op officiële informatie.”

Een herstart van de competitie leek op zich sowieso al heel moeilijk te worden. “Onze spelers zouden opnieuw in shape moeten geraken. Dat zou niet in enkele dagen tijd gelukt zijn. Het gevaar van blessures was ook ontzettend groot. Spelers hadden op dit moment trouwens ook geen mogelijkheden om ergens te gaan shotten of te fitnessen. Ook de boordevolle kalender was een probleem. Zomaar eventjes nog de resterende wedstrijden en de play-offs inpassen, zou niet bepaald een leuk werkje geweest zijn. Wat wij bijvoorbeeld ook hadden, is dat de spelers rekenen om in juni vrij te zijn. Dus lang doorspelen zou geen zin gehad hebben. Heel wat jongens hadden al een reis geboekt voor na de competitie en ik denk dat velen daar wel op zouden staan om die te laten doorgaan.”

De spelersgroep van Melco Ieper gaat rustig met de coronosituatie om. “Ze bleven er rustig onder, al stuurden ze af en toe wel een berichtje om te vragen of wij al iets gehoord hadden. Maar er was geen informatie tot dinsdagavond.”

Toch lijkt na het definitief stopzetten van de competitie de meest logische stap om Melco Ieper tot kampioen uit te roepen. “Ik zou niet kunnen begrijpen dat iemand daar problemen mee heeft”, vervolgt Minne. “We hebben deze competitie gedomineerd en stonden met lengtes voorsprong aan de leiding. Maar play-offs zijn natuurlijk ook play-offs en daarin is veel mogelijk. Voor ons zelf zou het ook een dubbel gevoel geven. Zelf wil je die titel natuurlijk heel graag sportief afdwingen, volgens het normale parcours van de competitie. Een titel moet een bekroning zijn van het werk van een volledig seizoen en nu is dat een beetje moeilijk.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.