Bruce Minne en Basket SKT Ieper ontvangen Guco Lier: “Tot kerstbreak wordt iedere match moeilijk”

“Ondanks alle afwezigen hebben we alleen op Limburg enorm zwak gepresteerd”, analyseert Bruce Minne. (foto EF) © Eric Flamand
Bjorn Vandenabeele

Basket SKT Ieper won afgelopen weekend met 73-79 op bezoek bij Gembo Borgerhout. Zeker de omstandigheden waarin gespeeld moest worden, maakten het een knappe overwinning. Coach Bruce Minne was alvast in zijn nopjes met de vijfde overwinning van het seizoen. Dit weekend speelt Basket SKT Ieper in eigen huis tegen Guco Lier.

Het was een wedstrijd die op en af ging voor Basket SKT Ieper. “Een fantastische ploegprestatie”, oordeelt coach Bruce Minne meteen. “Met de afwezigheid van Mertens, Devacht, Abou en Mestdagh en dan nog eens het uitvallen van D’herck in het eerste quarter hadden we ons weinig kans gegeven op Gembo, dat ook met olympiër Rafael Bogaerts aantrad.”

Vermoeidheid

Het wedstrijdverloop was bijzonder. “Na een te braaf eerste quarter deden de jongens van de tweede ploeg het fantastisch. We wonnen overtuigend het tweede en derde quarter. Dat leverde een 44-56-voorsprong op met nog tien minuten op de klok. De vermoeidheid en foutenlast begonnen ons parten te spelen en we kwamen zelf één punt op achterstand, maar konden toch verdiend winnen. Een overwinning die enorm veel deugd doet voor de geblesseerden, voor de coaching staff van de One en de Two en natuurlijk ook voor alle spelers. Wat een prestatie!”

De vele blessures zorgen voor het nodige schuiven met onze jeugdspelers

De seizoensstart verliep niet vlekkeloos met al het blessureleed. Met vijf zeges in acht wedstrijden zijn ze in Ieper ondanks de prestaties van andere jaren toch tevreden. “Ondanks alle afwezigen hebben we alleen op Limburg enorm zwak gepresteerd. De verliesbeurten op Lommel en thuis tegen Melsele hadden anders kunnen aflopen, maar die topploegen waren op dat moment te sterk.”

Coronasituatie

De volgende tegenstander is Guco Lier. Ook zij hebben geen gemakkelijke seizoensstart achter de rug en wisten nog maar twee keer te winnen dit seizoen. “Tot aan de kerstbreak wordt iedere match moeilijk. Onze geblesseerden komen hopelijk met mondjesmaat terug en ondertussen proberen we onze buitenlandse spelers beter en beter in te passen. Ik ben blij dat we weer kunnen training geven en coachen, maar de vele blessures zorgen toch ook voor het nodige schuiven met onze jeugdspelers. Gelukkig is de samenwerking met coach Martin van de Two-ploeg uitstekend.”

De coronasituatie maakt er een bijzonder seizoen van. “Vorige week hadden we één coronageval en in deze tijden zou je toch wat medewerking verwachten van de tegenstander. Zoals in alle andere reeksen er begrip is voor de ploegen met een besmetting. Alleen de voorzitter van Gembo bleef bij het standpunt dat we drie besmettingen moesten hebben om de match te mogen uitstellen. We moesten dan ook wachten tot zaterdagmiddag tot alle andere testen negatief waren om er zeker van te zijn om te kunnen gaan spelen”, besluit Minne.

Zaterdag 27 november om 20.45 uur: Basket SKT Ieper One – Guco Lier One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.