Brecht Guillemyn trekt van Basket Waregem naar Kortrijk Spurs

Brecht Guillemyn legt aan.© Bart
Brecht Guillemyn legt aan.© Bart
Redactie KW

Brecht Guillemyn speelt volgend seizoen voor Kortrijk Spurs. Hij maakt de overstap van reeksgenoot Basket Waregem.

Guillemyn speelde de voorbije acht seizoenen bij Waregem en pakte er twee titels in Top Division One. “Wellicht de moeilijkste keuze van mijn sportieve carrière, maar na 8 fantastische jaren verlaat ik topclub Waregem en maak de cirkel rond bij de club waar het voor mij als 7-jarige begon”, vertelt Guillemyn.

“Dat Kortrijk Spurs erg blij is met mijn beslissing, is fijn, maar ook wederzijds”, bevestigt Brecht. “Het voelt aan als het ideale moment om de stap te zetten naar de club waar mijn genen liggen. Ik krijg de kans om mijn ervaring door te geven aan opkomend talent van het Kortrijkse, net zoals ik als 16-jarige mijn kans kreeg in het fanionteam van Kortrijk. We zijn overeengekomen dat ik als speler het komend seizoen afwerk. De mogelijkheid om later een functie in de club op te nemen, staat open, maar dat wordt dan bekeken als de combinatie met mijn werk lukt.”

Jongere talenten

“Ik had natuurlijk liever afscheid genomen van Waregem met een volle supporterstribune, want de vriendschappen for life die ik daar heb opgebouwd, zal ik nooit vergeten. Om als captain het schip daar te verlaten, dat valt me ook zwaar, maar het wederzijds respect is daar zo groot, dat ze me de vrijheid gunnen zelf te kiezen. Ze gaven wel de indruk ontgoocheld te zijn en dat begrijp ik.”

“Maar anderzijds heb ik bij Waregem al heel wat spelers zien uitgezwaaid worden, Bart Samaey vorig jaar bijvoorbeeld, en ooit zou ik aan de beurt gekomen zijn. Vijf finales van de play-offs gespeeld, twee gewonnen, we hebben dus nogal wat feestjes gevierd in De Treffer, die voor mij een favoriete stek in mijn leven zal blijven. Nogmaals, ik hou er een resem vrienden voor het leven aan over. Tegelijk komt er een plaats vrij voor jongere talenten, die op ontbolsteren staan.”

“Als ik erop terugdenk, zie ik me in Wevelgem toekomen en opgevangen worden door Tom Vande Keere. Het is fijn dat ik nu in een gelijkaardige rol terechtkom bij Kortrijk. Dat voelt erg goed om de resterende tijd als actief speler in een groep te doen, die ik al heel goed ken”, besluit Brecht.

Waardevolle speler

Fanion Onecoach Jeroen Debaveye: “Het is duidelijk dat Brecht een nuttige rol zal kunnen spelen in ons team, enerzijds met zijn ervaring en zijn talent om op cruciale momenten de juiste beslissing te nemen. Hij is dus zeker een nuttige versterking, ook als hij geen dertig minuten per match meer speelt. De aankomende spelers zullen daar zeker veel van kunnen opsteken. Het bestuur heeft zo na Aleksander Lichodzijewski zijn tweede van oorsprong Kortrijk-speler binnengehaald. We kijken nog uit naar de aanwinst die Stan Leemans zal vervangen. Stan was graag gebleven, maar keert terug naar Zwitserland.”

“Via deze weg wens ik iedereen van de Waregem family uitdrukkelijk, en uit de grond van mijn hart te bedanken voor de jarenlange steun en trouw. Ik wens jullie het allerbeste toe in de toekomst, en we komen mekaar ongetwijfeld nog tegen in ‘De Treffer’. Waregem draag ik mee in mijn hart, nu kom ik thuis”, besluit Brecht Guillemyn. (SJK/BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.